Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

2 de febrer de 2010
9 comentaris

Pere Meroño a can Rodamots

“Inicialment, Benet l’ajudà -a Montserrat Roig- econòmicament tant com pogué. Cap al final, però, els diners no arribaven per enllestir-ho. L’antic senador en parlà amb gent forta d’armilla -empresaris, professionals liberals. No res. Un taló estès per Josep Andreu i Abelló donà al llibre l’empenta que li mancava” (…)

Rodamots de 25 de gener, va recollir, per primer cop, un breu text d’un dels meus llibres. La cita -de la meva biografia de Montserrat Roig- m’omple de satisfacció com a rodamotaire de primera hora -ara fa cinc anys, quan no hi arribaven pas el miler; ara en som 17.000 (parlant de tot, ja hi estàs subscrit?).

 

Després del mot del dia: “anar fort d’armilla”, la cita diària amb Rodamots recull una o dues cites d’un text literari o periodístic -la següent prové d’un llibre del malaguanyat editor Isidor Cònsul, de Proa.

 

Algun enllaç (un recordatori necrològic d’en Cònsul, a càrrec del gran Joan F. Mira)  i una frase d’un personatge conegut -literat, científic, polític… En el full del 25 de gener n’hi ha una de Christa Wolf, escriptora alemanya: “El que no s’escriu, s’oblida”.

 

Josep Pallach 1920/1977
 

CAT ’06  La nit dels somriures glaçats

  1. la portada és una meravella. Ara ja tinc totes les dades del llibre de Montserrat Roig, Pere. Em fa il.lusió… Quan tingui un moment, el compro.
    Ja pots començar a pensar-te una dedicatória.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!