Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

8 d'octubre de 2009
0 comentaris

Nou curs literari: Eppur si muove

Fa dos mesos de la sortida del meu nou llibre –d’aquí pocs dies o setmanes, n’espero una altra, de novetat-. I el balanç comença a fer-hi patxoca. Ja portem 200 exemplars distribuïts -mitjançant descàrrega o compra- (…)

(Abans de continuar permeteu-me un petit aclariment: la intenció d’aquestes notes no és pas mirar-me el melic ni vantar-me d’èxits forassenyats. No. La fita és compartir amb tots vosaltres, cosa que faig des de principis d’aquest bloc, ara fa 5 anys, pensaments, criteris, experiències, que us ajudin, i ens ajudin, a millorar els textos i la seva promoció mitjançant, sobretot, Internet)

 

El part s’ha esdevingut dijous 9 de juliol, a les 6.51 hores, exactament, del matí. Mala època, diuen, atès que les vacances han començat per molta gent, i a l’agost, la cosa, anirà encara de més mal borràs.

 

Dimecres 22 del mateix mes, tot pren una volada rotunda.  Atès que la Montse, de Vilaweb Lletres, té permís per part, l’Aina Torres n’ha pres el relleu temporal, i aquest dia, a les 7.51 hores, en publica un article titulat: (VILAWEB): Les vivències d’un blocaire durant les eleccions al Parlament de Catalunya, en llibre.

 

El cas és que aquest article, que ha estat visible fins mitjan de setembre, ha permès multiplicar per cinc, en un sol dia, el nombre de llibres descarregats de franc i comprats -sobretot, descarregats-.

 

Més encara, des del 22, fins el dia d’avui, s’ha multiplicat per cinc el nombre d’exemplars distribuïts.

 

Quatre elements han estat cabdals per la promoció: l’enllaç que hi figura a sota de tots i cadascun dels meus apunts apareguts des del 9 de juliol; tres apunts específics que, amb fortuna diversa, n’han ampliat referències sobre el llibre; la promoció de Can Vilaweb i l’ús, que s’ha demostrat molt útil, de la secció d’autopublicació dels terrassencs de Kaos en la Red per tal de publicar-ne idèntica versió també en aquesta xarxa alternativa -a hores d’ara, els articles publicats a Kaos sumen 1.000 visites.

 

L’experiència del meu anterior llibre, m’aconsella d’espaiar i allargar la campanya de promoció. Saturar de referències de mitjans amb freqüència setmanal no porta enlloc. És millor aconseguir-ne una per mes i assolir-ne impactes no tan forts en poc temps, i menors però a més llarg termini.

 

D’altra banda, i atès que el protagonisme del llibre són els meus apunts i, per tant, jo mateix, salpebraré alguns apunts amb referències explícitament polítiques i d’actualitat. També, hi tindrà una gran importància, i conseqüències promocionals, la celebració de les pròximes Eleccions Catalanes i la conseqüent campanya i procés electoral i post-electoral. Però de tot això, ja en parlarem quan pertoqui.

 

CAT ’06  La nit dels somriures glaçats

El vídeo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!