Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

22 de desembre de 2013
0 comentaris

#MoureFitxa: Pacte Fiscal i blindatge competencial; parlem-ne!

1. Avui diumenge 22 de desembre de 2013, el nou director de @LaVanguardia ha publicat un interessant i en gran part compartible article (…)

2. Per començar, #MariusCarol empra una cita, d’autoritat, de l’inoblidable #Gaziel – Agustí Calvet… una cita correcta. Certa. Que no hem pas d’oblidar i que ens aconsella prudència, seny, càlcul, i voluntat de reeixir.

 

3. Arran d’una recomanable enquesta del seu diari el director afirma que 2 de cada 3 catalans, abona un #PacteFiscal i un #blindatge de les competències autonòmiques.

 

5. Es tracta, d’una proposta que hauria de tenir l’aval del #gobierno, el PP i el PSOE, si ens l’hem de creure com caldria.

 

6. I que caldria negociar, la proposta, amb la majoria catalana del Parlament. A partir d’aquí caldria encabir-la, com a pregunta, en la prevista #consulta que, sota #LleiEspanyola, caldria celebrar incloent-hi, a més, la pregunta sobre la independència.

 

7. Tindríem, doncs, independència sí o no, i Pacte fiscal i blindatge. I que el poble català, a partir d’aquí, i sisplau, puguin dir-ne la seva. El resultat de la #consulta, sigui el que sigui, seria totalment vinculat des del punt de vista polític i jurídic.

 

8. Celebro, d’altra banda, el to de #combat, la nova línia més clara i gràfica del director de @LaVanguardiaCAT; sempre és bo parlar de manera diàfana, sense pèls a la llengua, per a què ens puguem entendre com cal.  

 

 

9. A veure si @LaVanguardiaCAT té a bé de convèncer al presidente Rajoy, al #Gobierno i al partit al que editorialment, i amb gran entusiasme i lleialtat, hi fa costat, i els –no sap com m’agradaria- convenç per fer una #consulta legal i de caire vinculant.

 

11. No dubti el Sr. Carol que aquest modest servidor i molts catalans, ens morim de ganes de poder votar… És més, #VolemVotar lliurement i democràticament. I per això dialogarem i pactarem per trobar una bona solució.


http://twitter.com/perermerono


CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

 

Oriol Lladó ‏@oriolllado1h

He aplegat en aquest ‘custom timeline’ un seguit de piulades @perermerono sb #mourefitxa i #procés #9n2014. https://twitter.com/oriolllado/timelines/414796247942189056 …

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!