Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

7 d'octubre de 2009
0 comentaris

Joan Comorera torna a casa (Diversos Autors)

La figura del líder -successivament: republicà, socialista, comunista-, polièdrica, contradictòria, forta, i ferma, és veu notablement engrandida, bella i tràgica, en llegir aquest llibre considerable; car Comorera ha estat, i és, la gran figura política desconeguda i blasmada. Per mi, ho defensaré a peu i a cavall, el millor polític, el de més gruix, el més important, que no ha tingut mai l’esquerra catalana (…)

El llibre, deixem pel moment el cerverí, com altres llibres, descansa sòlidament en determinades firmes i col·laboracions –cada autor, i en som més de trenta, hi hem escrit un capítol o apartat-.

 

Penso, personalment, que les aportacions més interessants i d’alçada són les que segueixen: Carme Cebrián –síntesi biogràfica-; Quim Sempere –el context d’un segle-; José Luís Martín Ramos –Comorera, polític d’alçada, de personalitat forta i autònoma-; Josep Puigsech –la projecció internacional del líder-; Ferran Gallego –els fets de maig (totalment d’acord amb les tesis d’aquest professor)-; Antoni Lucchetti –el concepte de nació en Comorera-; Miquel Caminal; Joan Saura i Jordi Pujol.

 

La resta de col·laboradores i col·laboradors, damunt d’aquests fonaments, hem ajudat, amb major o menor fortuna, però sempre amb aportacions tangibles, a arrodonir-ne el conjunt.

 

Us el recomano: hi descobrireu moments, conjuntures, aspectes, de la nostra història prou interessants. I a més, i això és el principal, a un dels més grans animals polítics que ha donat el nostre país. I al qual no li calia el martiri final per obtenir-ne una projecció i un reconeixement prou sòlid i merescut –per bé que minoritari-. Una ocasió, doncs, el llibre, per conèixer a un gran polític.

 

. Joan Comorera torna a casa. Diversos autors. Curadora: Carme Cebrián. 424 planes. Edicions Pòrtic. Barcelona. 2009.

 

CAT ’06  La nit dels somriures glaçats

El vídeo

A sota, hi teniu la meva col.laboració en el llibre en forma d’un capítol (cada coautor n’ha escrit un)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!