Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

21 de febrer de 2006
2 comentaris

Goog Night, and Good Luck

1953. Estats Units de nord-america. En Josep McCarthy mena una veritable cacera de bruixes terroritzant la població, en plena guerra freda, tot trobant comunistes pertot -al Pentàgon, la cúpula militar, el món periodístic, Hol·lywood, i molt etcètera. L’Edward R. Murrow és un periodista lliberal que presenta a la CBS el noticiari “See it Now” -el qual acomiada amb un contingut i sobri Bona nit, i bona sort (…)

 

En un moment determinat, el senador per Wisconsin i el periodista de la CBS -mort de càncer el 1965 després d’haver col·laborat amb en John Fitzgerald Kennedy, es declaren la guerra. És en joc, poca broma, la llibertat d’expressió.

Film sobre la implacable persecució macarthyana, el periodisme, sobre la gran nació americana, a l’entorn d’aquelles persones -per fortuna nombroses- que es guien per criteris ètics i al servei de causes justes i solidàries i que ni en les pitjors conjuntures no afluixen pas …

Sorprenent i excepcional film dirigit, interpretat i guionat per l’actor George Clooney (Kentucky, 1961) rodat en blanc i negre, meravellosament interpretat per en David Strathairn -en Murrow- un habitual dels treballs cinematogràfics d’en John Sayles, el gran director independent i progressista estatudinenc. Una pel·lícula d’indubtable factura clàssica, amb gran presència musical, que connecta amb el bo i millor de la producció hol.lywoodenca, avui bàsicament enfeinada en films banals i sense trellat, veritables caquetes.

En conclusió: molt bé. Això sí, no podia ser altrament, en Clooney ens obsequia, també, amb un cant de les excel·lències del liberalisme polític i del capitalisme com a sistema. I de la intrínseca maldat del comunisme i dels ideals d’esquerra.

Un film que s’ha de veure. Un director que promet.

Good Day, and Good Luck.

Good Night, and Good Luck. Dir. George Clooney. EE.UU. 1 hora i 33 minuts. 2005. Intèrprets: George Clooney, Edward R. Murrow, Patricia Clarkson, Frank Langella, Jeff Daniels.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!