Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

2 d'abril de 2017
0 comentaris

Festival Mawlid, al Raval barceloní

Cantant sota la pluja, ahir dissabte 1 d’abril de 2017, va tenir lloc un festival aglutinador del món musulmà paquistanès a la Rambla del Raval.

Uns centenars de persones d’aquesta comunitat van presenciar i foren partícep davant la presència espectant d’unes dotzenes de catalans arrelats a casa nostra.

Càntics rítmics, sincopats, ben rebuts per les orelles dels assistents, amenitzaren la primera part del festival musulmà.

Tot seguit, i de forma ordenada, els presentadors de l’acte (un home de mitjana edat que enraona en català, castellà, i anglès; i dues dones joves d’una trentena) van presentar les persones convidades i representatives d’institucions, partits polítics, i altres.

En primer lloc, no se’m va escapar, gens ni mica, la presència silenciosa de Josep María Sala, antic secretari d’organització del PSC, i persona clau del món de la immigració espanyola, llatinoamericana, i d’altres països.

Sala, però, no assistia com a convidat polític i institucional, no hi calia pas. Entre el públic era ben conegut.

Tornant als convidats, cal anotar la Subdirectora d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (que adreçà els mots en català)¸ la de l’Ajuntament de Barcelona, Lola López, el diputat socialista Raul Moreno (només en castellà), la representant del PSC… i una menció especial per la Lliga de Dones paquistanesa, artífex de l’organització de l’event.

En acabat, va fer ús de la paraula una jove i influent alta autoritat paquistanesa de caràcter religiós que obrí la comitiva que girà visita de la vintena d’estands que salpebrà l’entorn.

La intervenció de l’alta autoritat, tingué un gran pes polític, amb intervencions en anglès, i en urdú. Les seves mencions, sense papers, a què l’Islam es pau, és amor, a la conciliació entre comunitats, a la no violència… foren enèrgiques, i molt reiterades. També ho foren, de reiterades i insistents, la de les dues dones que presentaren l’acte, amb esment de la pau, de què els paquistanesos catalans són, efectivament, d’aquí, de que tots hem de viure en pau i en harmonia…

Durant la resta de la jornada, i la seva finalització a les deu de la nit, seguiren amb normalitat i bona assistència, els actes musicals, gastronòmics, i altres prèviament organitzats.

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!