Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

25 d'abril de 2016
0 comentaris

El CNI ens visita

El director del CNI, el general Félix Sanz Roldán, va ser dijous passat a la capital de Catalunya, convidat pel Cercle d’Economia.

A l’acte, d’accés restringit, hi van assistir unes desenes de persones, alguns periodistes i alguns polítics propers a l’òrbita socialista i del Partit Popular. Aquests últims, de poca rellevància. Tots els assistents eren de marcat caràcter unionista i només dues persones  -Miquel Sellarès, president del CEEC i Carles Flamerich, exdirector del CESICAT- representaven el món sobiranista català. Finalment va destacar, per la seva absència, la nul·la representació dels governs de Madrid i de la Generalitat.

El general Sanz va fer una intervenció d’uns quaranta minuts. Aquesta fou correcta i es podria emmarcar en els paràmetres “normals” per a una persona molt vinculada a l’OTAN i als Estats Units. Sanz va dir que els serveis secrets són més un servei que secret i va presentar el CNI com un cos “hiperdiscret” del qual va afirmar “Mai deuen haver vist una filtració del CNI”.

Així doncs, el general va fer una intervenció que podria haver fet tranquil·lament a Madrid, Sevilla o Logronyo. Ni una paraula, ni directament ni indirecta sobre la pluralitat de l’Estat i, menys encara, sobre el conflicte català o basc.

Amb tot, cal dir que de Sanz es diu que ha evitat certes actuacions dels seus serveis a Catalunya i que ha estat capaç de frenar els autoritarismes de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. El cert és que el seu discurs va denotar que s’està preparant per a la seva sortida i, en conseqüència, va evitar fer cap referència a la complicada situació política espanyola.

El general Roldán deixarà un CNI professionalitzat, equiparable a diferents serveis secrets de l’Europa Occidental. Però el que no haurà canviat gens és que els aparells de l’Estat espanyol, com és el cas del CNI, no han entès o no volen entendre la pluralitat de l’Estat i que el sobiranisme ha vingut per quedar-se.

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!