Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

23 de juliol de 2009
0 comentaris

Charles Darwin. Autobiografia

Es coneix que tinc una especial tirada cap a Publicacions de la Universitat de València-PUV, un dels llocs on va empeltar, amb força, el llegat de Mestre Joan Fuster. “L’Espill”, “Caràcters”, i ara “Mètode” són tres revistes, editades per PUV, a les que hi estic subscrit (…)

 

Amb l’alta a “Mètode, revista sobre ciència, vaig triar, com a obsequi, una autobiografia de Charles Darwin.

 

El treball del científic anglès va estar motivat per la seva voluntat de deixar alguna mena d’”herència”, en forma de records, a la família i al cercle més proper.

 

Malgrat que Darwin afirma, d’entrada, que li amoïna, gens ni mica, l’estil, el llibre està magníficament redactat, amb els mots justos i escaients, en una lectura ben interessant i amena.

 

El text s’estructura en forma de capítols: el desenvolupament de la meva ment i el meu caràcter; viatge del Beagle; des del meu retorn a Anglaterra i fins el meu casament; creences religioses; des del meu casament fins que ens vam instal·lar a Down; residència a Down; les meves publicacions; sobre les meves capacitats mentals.

 

El llibre ha constituït una de les lectures més profitoses: permet veure la pròpia vida del científic de la pròpia boca (dubtes, certeses, opinió sobre contemporanis coneguts, errors, com es construeix un home de ciència, el mètode de treball, la forma d’escriure…)

 

Força interessant, de debò (cal remarcar que és una edició no censurada per la seva família, tal com ho fou l’original).

 

. Charles Darwin. Autobiografia (“The Autobiography of Charles Darwin -1809/1882) Editat per W.W. Norton & Company. Traducció catalana de Jaume Terradas. Amb introducció de Martí Domínguez. Prefaci de Nora Barlow.150 planes. Universitat de València – Revista Mètode. València. 2008.

 

CAT ’06 La nit dels somriures glaçats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!