Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

14 d'agost de 2006
0 comentaris

Born into Brothels/Los niños del barrio rojo (Zana Briski, Ross Kauffman)

Una fotoperiodista s’atansa a la greu problemàtica de les meuques en una gran ciutat hindú. I hi copsa, després de mesos de convivència diària, que el veritable protagonisme social, el problema en majúscula, rau en la fillada d’aquestes dones. Dones que viuen a l’anomenat Districte Roig de Calcuta.

Mainada desemparada. A cops sotmesa a violència física, i tothora psíquica. Mancada  d’estudis. Sense prou atenció i cura materna –a voltes sense pare-

El cas és que la Zana Briski s’hi acosta, s’hi interessa, i fa com una mena de ??oetaller” improvisat de fotografia. Les criatures fan retrats pels carrers de la gent, l’ambient. I en viatge a Nova York aconsegueixen exposar-los, vendre’ls, i difondre’ls. Amb aquesta excusa, la fotògrafa mira  que algun centre educatiu admeti part de la canalla com a alumne. Bé sigui anant a classe normal o,  millor, en règim d’internat.

Film documental punyent, tendre, ens mostra part  de la misèria que campa pel planeta.

I ens convida també, al meu entendre, que ens demanem com ho tenim, això, al primer món? Ja hi fem costat, a Catalunya, a aquesta canalla? No fóra sobrer que féssim una ullada als forats negres, que són molts i força foscos, del nostre escarransit estat del benestar. 

Als Cinemes Verdi; imprescindible!


– Los niños del barrio rojo/ Born into Brothels. Dir. Zana Briski, Ross Kauffman. 85 Minuts. Índia/USA. 2004.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!