Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

5 d'agost de 2014
0 comentaris

Bandera Roja senyorejà la PEGASO

Des dels anys 60, en aquesta fàbrica, hi hagué un nucli obrer d’avantguarda. Amb un grup de membres de PSUC constituint una cèl·lula “dorment”. A les primeries de 1970, un col·lectiu d’obrers joves (Santi Medina, Antonio Castán, Paco Amorós, “Montoro”…), procedents de l’escola d’aprenents,  creen una cèl·lula de l’organització comunista Bandera Roja-BR -formació fundada el novembre de 1968 (…)

La cèl·lula va ser formada i tutelada per Jordi Borja i Jordi Solé Tura. Fins el 1974, la seva hegemonia dins la gran fàbrica, hi va ser total.

La trencadissa dins de BR, va fer que un grup nombrós s’integrés al PSUC, fet que va fer bascul.lar l’hegemonia cap aquest gran partit eurocomunista, que infantà una agrupació de fàbrica formada per centenars de membres.

Tallers de la fàbrica Hispano Suïssa, any 1915. Pels volts de 1902, els edificis de la fàbrica quan foren venuts a la fàbrica d’automòbils Hispano Suïssa. Més tard, cap el 1946, aquesta fàbrica plegà les seves activitats i traspassà les naus industrials a ENASA (Pegaso) de qui fou propietat fins a 1987, any en què es va construir l’actual Parc de la Pegaso.


http://twitter.com/perermerono


CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!