Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

9 de març de 2008
0 comentaris

Hospital (12)

(…)

 

Amb els primers resultats a la mà, un familiar de la senyora Joana fa la passa que segueix: ara toca parlar-ne amb l’assistent social.

 

La treballadora social té despatx al Centre d’Atenció Primària. Se’n diu Paqui i té uns cinquanta anys, es prima, se li coneixen una tirallonga d’anys fent aquesta feina, i enraona català amb accent espanyol.

 

La Paqui fa cinc cèntims al fill de la Joana sobre les escadusseres, i minses, prestacions de l’estat de benestar catalano-espanyol. Algunes lleis vigents i la nova llei de la Dependència.

 

Acorden demanar-ne un modest ajut per situacions com la que viu la senyora Joana, sense necessitat de recórrer a cap professional de l’atenció a la llar, i, pel que pugui venir, convenen de demanar plaça, per quan sigui possible, en un Centre de Dia. Cas que aleshores, la malalta mantingui l’actual estat, hom renunciaria a la plaça i n’hi tornaria a presentar sol·licitud per més endavant.

 

Per tal de fer-ne la sol·licitud cal que el fill de la Joana faci mans i mànigues per obtenir: fotocòpia de la persona peticionària; volant d’empadronament (certificat de convivència, que en diuen); certificat de prestacions econòmiques públiques o privades i retribucions en diners que rebi; justificant de rendiments nets de les quanties ingressades en entitats financeres i fotocòpia compulsada de l’últim rebut de lloguer o de l’IBI-impost de béns immobles justificatiu de les despeses fixes de l’habitatge habitual.

 

Per tal de fer tot això l’hi caldrà, al fill, un document escrit autoritzant la mare al fill per demanar i recollir la documentació, i el carnet d’identitat d’ambdós.

 

Un cop obtinguda tota aquesta paperassa, la senyora Joana en signarà, la sol·licitud tot iniciant el compte enrere per assolir-ne, si s’escau, els beneficis demanats.

                             . El crim del caixer automàtic 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!