Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

23 d'octubre de 2007
3 comentaris

Per quan vingui un altre juny (Jaume Fuster)

Una atmosfera revolucionària (…),


una història de desamor.

Un professor universitari que viatja a la Gran Bretanya i que lidera la principal organització del nacionalisme radical català. La filla, que refusa el pare, i presumptament vinculada a un escamot de l’Exèrcit Popular d’Alliberament Nacional-EPAN. El govern civil de Barcelona i la unitat antiterrorista amb seu a la ciutat comtal…

I tot de ràpids, sobtats, moviments. A múltiples bandes. Escrit a ritme cinematogràfic per aquest plorat escriptor mort de càncer amb poc més de 50 anys.

La Barcelona que veu i viu l’ascens, com a moviment de masses, del modern independentisme. La intervenció de grups policíacs i de serveis secrets. Una policia encara hereva, en la seva composició i mètodes, de la dictadura.

Un bon llibre d’un escriptor que faríem mal fet d’oblidar.

Una novel·la policíaca en la Barcelona i la Catalunya d’una dècada decisives.

En Jaume Fuster (1945- ), ha escrit dotzenes de novel·les. Fou membre del comitè central del Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans-PSAN. Va formar part del front d’intel·lectuals d’aquest partit al costat de noms com ara en Quim Monzó, en Xavier Bru de Sala, en Carles-Jordi Guardiola, l’Oriol Pi de Cabanyes, la Isabel-Clara Simó, la Maria Mercè Marçal, en Josep-Lluís Carod-Rovira… En Fuster era casat amb la també escriptora Maria Antònia Oliver.

. Per quan vingui un altre juny. Jaume Fuster. 189 planes. Editorial Planeta. 1a edició. Setembre de 1987. Barcelona.

. El crim del caixer automàtic

  1. va ser el meu escriptor preferit entre els 16 i els 25 anys. M’agradaven les seues novel·les i recordo vívament "Per quan vingui un altre juny". Fa uns mesos, vaig decidir tornar-la a llegir i, francament, es consevava millor en la meua memòria. Suposo que el pas del temps idealitza les coses… Tot i això, Fuster (Jaume) va posar en molts la llavor revolucionària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!