Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

6 de juliol de 2016
1 comentari

Diversos generals es rebel.len contra Netanyahu

Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya. Quatre dels principals oficials de l’exèrcit d’Israel en el passat, entre els quals dos exministres de Defensa i un ex-primer ministre, critiquen durament el primer ministre israelià.

Fa uns dies, Moshe Bogie Yaalon, responsable de defensa amb Netanyahu fins al mes passat i substituït per l’ultranacionalista Avigdor Lieberman, va acusar-lo de fomentar la por en l’opinió publica, provocar conflictes i divisions en la societat, d’atacar els valors fonamentals del Tsahal (exèrcit israelià) i de portar el país al límit per perpetuar-se en el poder.
Ehud Barak, el militar més condecorat de la història d’Israel, exministre de Defensa i exprimer ministre laborista, també ha estat molt crític amb Netanyahu, diu que ha perdut el seny i que els seus actes són un perill per a la democràcia i per a Israel.
Dos excaps de l’Estat Major de l’exèrcit que van treballar al costat de Netanyahu en els últims anys, Benni Gantz i Gabi Ashkenazi, també van criticar Netanyahu amb duresa i van expressar la seva intenció de presentar-se a les properes eleccions amb el moviment educatiu anomenat Pnima.
A més d’aquestes crítiques expressades en diversos mitjans hebreus, un 90% dels excaps de l’Estat Major i dels serveis secrets Shabak i Mossad van publicar un pla de pau i seguretat amb els palestins en què afirmen que Netanyahu s’equivoca rotundament i que és necessari arribar a un acord.

  1. Allà on dieu:
    “…en què afirmen que Netanyahu s’equivoca rotundament i que és necessari arribar a un acord.”
    també podríeu dir-hi:
    “…en què afirmen que Netanyahu s’equivoca rotundament i que cal arribar a un acord.”
    Tan pràctic com és el verb “caldre”, i tan poc sovint com el fem servir, sobretot per escrit, potser perquè ens fa vergonya que el català sigui més pràctic que el castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!