Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

1 de setembre de 2006
3 comentaris

La vida en l’abisme

He descobert una petita joia (…),

en aquest llibre d’en Ferran Torrent. Dos en són els motius: l’alè fortament autobiogràfic que l’informa; i el fet d’estar centrat en els jocs de cartes, de gran tradició a València i al País Valencià.

Autobiogràfic, dic. Cruament, nuament, d’una inhabitual sinceritat. Impossible no sentir-ne tendresa, per la literaturitzada vida jove, vint anys, primeries dels 70, del futur escriptor.


Joc. Curiós món, el de les juguesques a l’entorn d’una taula: els jugadors; l’ambient; l’encalç policíac en plena dictadura feixista d’en Franco. Interessant.


Tot plegat en un text llegidor, lliscant. Que a mi, insisteixo, m’ha agradat i m’ha cridat l’interès.

    – La vida en l’abisme. Ferran Torrent. 188 planes. Edicions Bromera. Alzira. 2004.

. El crim del caixer automàtic

  1. Que el Ferran els engaltà una traducció i guanyà, tot rebent el premi dels LARA, com a un original en español. I que no se sepa!, ha, hahaha.

    Pere, cordialment jb.

  2. el dia jugant a cartes estem al País Valencià, i quan no juguem a cartes, tirem traques, i mentres no tirem traques ni juguem a cartes, fem paelles. També aprofitem una estona, quan són eleccions, per a fer una visiteta al col·legi electoral i votar el PP perquè som tots fatxes. Visca el tòpic! Amb amics com tu estem salvats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!