Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

12 d'abril de 2013
2 comentaris

Amb l?alè al clatell (Henning Mankell)

Com es lluita contra un assassí invisible, metòdic fins a la bogeria, fred, sense pietat, desconegut, d’una passió freda irresistible i total? Es demana un cop i una altre i un altre… l’inspector Kurt Walander (….)

 
Mala peça al teler.

3 joves que celebren la revetlla de Sant Joan en un parc forestal públic, abillats per vestits d’època i estranyes pautes de conducta i relació, desapareixen de la faç de la terra.

A Escània, això no és pas moneda comuna. I es disparen totes les alarmes.
 

Som a punt de presenciar una combat que vola a gran alçada entre un dels membres més destacats de la policia judicial sueca i un dels criminals més hàbils i ben dotats.

Un combat que es durà a terme a distància i en la proximitat i veïnatge d’un pis cèntric.

De nou Mankell, torna a encertar-la amb un llibre rodó, de domini ple de trama, argument, personatges… Sense temps estèrils i innocus.
 

. Amb l’alè al clatell. Henning Mankell. Versió catalana traduïda directament del suec de: Catalina Moreno Tena. la butxaca – Tusquets Editores. Barcelona. 2013.
 

 

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

  

  1. Amic Pere, sempre he estat lectora de’n Henning Mankell. Tinc totes les seves novel.les, llegides i de tant en tant rellegides. De vegades necessito ser al Mediterrani i viatjo a Venècia on el comissari Brunetti ha de resoldre casos ben especials i encara més al sud, a Sicília on el comissari Montalbano té males peces al teler. Com fan els escandinaus, jo també, marxo del nord després de mesos de fred i poca llum per veure el sol. Mankell, Donna Leon, Camileri …..  
    I sempre acabo tornant a llegir la seva novel.la ‘Comèdia infantil’ per no oblidar el què passa a Àfrica. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!