Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

26 de març de 2013
0 comentaris

El tallafoc (Henning Mankell)

Tardor a Escània. Un cadàver apareix a tocar d’un caixer automàtic. Dues xicotes, dies després, fereixen de gravetat greu un taxista. La regió sueca on s’està en Wallander, pateix una breu apagada general (…)

Tres fets diferents, singulars, sense cap relació entre sí. Almenys és el que sembla. Les investigacions són complexes. Difícils. Els resultats assolits ben desiguals, asimètrics.

 

Mica en mica l’inspector Kurt Wallander en va disseccionant fets, circumstàncies, lligams. Feina d’amanuense. Càlcul, anàlisi a fons, deducció, tones d’hores de feina, energia en la recerca i en el treball policial… en són alguns dels trets del seu mètode policíac.

 

En aquest llibre més que en cap altre, apareix un gran protagonisme de l’informàtica, els ordinadors, del món lligat i articulat per la xarxa.

 

Penso que el bo que tenen els llibres de la sèrie Wallander és el seu elevat grau d’interès, que no defalleix pas a cada lliurament. N’hi haurà uns que us abelliran més que els altres, però la qualitat mitjana, del conjunt és de notable alt.

 

Me’n queden tres per llegir la totalitat dels títols que giren a l’entorn de l’inspector Wallander i la meva valoració hi és ben positiva.

 

Un cop més, “El tallafoc” és un altre molt bon llibre d’en Mankell.

 

. “El Tallafoc (Brandvägg, 1998). Henning Mankell. Traducció del suec al català de Carolina Moreno Tena. 493 planes. labutxaca / Tusquets Editores. Barcelona. 2013.

 

http://twitter.com/perermerono

 

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!