Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

25 de setembre de 2008
0 comentaris

Diagnòstic: Alzhèimer (22)

Motiu de consulta.- Pacient de 83 anys, visitada per primer cop per Trastorns cognitius i de la Conducta l’abril de 2008. El fill referia haver-li començat a notar problemes de memòria l’octubre de 2007 que havien estat progressius: no recordava coses que havia comprat (…)

No sabia el dia de la setmana que era, perdia objectes comuns, no era responsable de la presa de la medicació, no manegava bé els diners, feia una dieta capriciosa i tenia dificultat per denominar objectes comuns, motiu pel que relativament sovint emprava “això” i “allò” tot referint-s’hi.

 

El fill també explicava que s’”inventava coses” com ara converses, creia tenir malalties a la pell, creia que persones, pel carrer, li deien coses, pensava que hi havia hagut una explosió, darrerament, al pis de sota.

 

Avaluació i exploracions complementàries.-

 

Exploració neurològica.- Sense alteracions significatives tret de les funcions cognitives i de marxa i Romberg lleugerament inestables amb tendència a la retro i lateropulsió.

 

Estudi Neuropsicològic.- Desorientació temporal, alteració generalitzada de la memòria, manifestacions afaso-apractoagnòsiques i alteració de funcions visuoespaials i frontals.

 

Avaluació funcional.- Evidència d’autonomia a les activitats bàsiques de la vida diària (Barthel 100) i necessitat d’ajuda en algunes activitats instrumentals de la vida diària (Lawton i Brody 6/8) (Blessed 4.5)

 

TAC cerebral.- Signes d’involució cerebral.

 

RM encefàlica.- Imatges focals d’hipersenyal a T2 confluents a substància blanca periventricular a centres semiovals i subcorticals bifrontals i biparietals amb canvis de leucoencefalopatia hipertensiva i/o arterioscleròtica. Atròfia còrtico-subcortical. Absència de senyal de flux a artèria cavernosa i subaracronidea D suggestiu de trombosi amb oligohèmia a la porció distal d’ACM del mateix costat.

PD. La fotografia mostra el doctor Alois Alzheimer, descobridor de la malaltia. 

El crim del caixer automàtic / El crimen del cajero automático

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!