Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

13 de juny de 2016
0 comentaris

500 agents més del CNI contra el gihadisme

El CNI contractarà 500 nous agents, ampliant la plantilla del centre espanyol d’intel·ligència fins a 4.000 membres, un 15% més dels que disposa actualment.

Aquest augment d’efectius, que culminarà el 2020, forma part del pla Concepto Estratégico 2015-2020 dissenyat per afrontar l’amenaça gihadista i que inclou més pressupost i un redesplegament exterior, amb una “presència potent” en les rutes dels gihadistes. Les primeres contractacions de les 500 previstes inclouen experts en matemàtiques, telecomunicacions o informàtica.
El director del CNI, el general Félix Sanz, ha volgut destacar la necessitat de donar un “enfocament integral” a la lluita contra el gihadisme que tingui en compte tot el cicle de radicalització, des del reclutament dels combatents -sovint a través d’Internet- fins al seu trasllat a les zones sota control de l’EI, i el seu període d’ensinistrament fins al seu retorn per atemptar en el seu país d’origen o captar nous adeptes.
El secretari d’Estat per a la Seguretat, Francisco Martínez, ha xifrat en 170 els residents a Espanya que s’han incorporat a les files de l’EI i entre 25-30 els que han retornat, que es troben a la presó i sota control. Martínez Vázquez ha volgut destacar que “per damunt de les conegudes i legítimes diferències” entre el Govern central i la Generalitat de Catalunya, les Forces de Seguretat de l’Estat i els Mossos d’Esquadra col·laboren en la lluita contra el terrorisme gihadista, especialment actiu a Catalunya, segons el darrer informe del Consell de Seguretat Nacional.

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!