El bloc de Pere Macias

Esbossos per a la construcció d’una Catalunya rica i plena

4 d'octubre de 2010
Sense categoria
4 comentaris

?En defensa d?Alguaire i de Felip Puig? (article publicat a ‘El Segre’ 041010)

Ara fa 10 anys, en funció de les meves responsabilitats de conseller de Política Territorial i Obres Públiques i per mandat explícit del president Pujol, vaig tenir l’oportunitat de tancar l’operació de compra dels terrenys de l’aeròdrom d’Alfés a l’exèrcit espanyol.

El projecte era convertir l’aeròdrom en aeroport. Teníem clar, des de CiU, que, a Lleida, li corresponia una instal·lació aeronàutica de primer nivell, i ens semblava que Alfés era una bona ubicació.

 

Quan en Felip Puig em va substituir va endegar de seguida la tramitació, sempre llarga i feixuga, per fer possible que la terra ferma disposés d’un bon aeroport, quan abans.

 

Llegeixo i escolto aquests dies, dels mitjans de comunicació, unes crítiques que em semblen totalment injustes, a l’ex-conseller Puig.

 

Si Lleida té avui aeroport, encara que sigui en una altra ubicació, un dels responsables és ell. Resulta sorprenent, una vegada més, veure com els consellers del govern tripartit es dediquen, amb més ganes, a fer d’oposició de l’oposició que no pas a governar, que és el que haurien de fer. Per això, els paguem.

 

Sóc dels convençuts de la necessitat de disposar de bones infraestructures arreu del territori. Políticament i personal, he formulat moltes vegades la proposta de convertir la plana de Lleida en un potent nucli logístic.

 

La posició geogràfica privilegiada en la cruïlla dels eixos Barcelona-Saragossa, Tarragona-Osca i Tortosa-la Val d’Aran, així com la bona connectivitat ferroviària amb amplada internacional i ibèrica, és un actiu extraordinari de Lleida.

 

Per complementar aquestes dotacions de transport terrestre, l’aeroport constitueix una peça bàsica. Crec, doncs, en el futur d’Alguaire. No tant sols com aeroport de passatgers, sinó també en dues altres facetes, avui per avui, molt poc desenvolupades.

 

En primer lloc, la seva vocació de centre de càrrega aèria. És una aposta a la qual cal dedicar-se amb totes les forces.

 

També, com aeroport del que s’anomena aviació general, sector d’àmplia tradició a Europa, però amb escassa implantació a la península ibèrica: vols de negocis, de protecció fisiosanitària, d’atenció a les emergències, escoles aeronàutiques, serveis i industries auxiliars de l’aviació…Només cal anar 200 quilòmetres al nord per veure’n el model.

 

Tinc la sensació que el govern tripartit no ha explotat massa aquestes possibilitats. Com és la seva habitud, s’ha dedicat a buscar titulars gastant molts diners, sense tenir clar els objectius. Jo, com en Felip Puig, creiem que s’ha d’esmerçar, a Lleida, a Alguaire, tots aquests recursos i més, si cal. Però, s’han d’emprar en projectes sòlids i que tinguin vocació de consolidar el projecte. No fer-ho així és un miratge destinat a l’engany de la gent i que no suporta el pas del temps.

 

Quan Felip Puig ha qüestionat l’actuació del tripartit, ho ha fet per subratllar la necessitat d’invertir bé davant l’actual govern tant disposat a polítiques de curt recorregut, de cara a la galeria, però que no garanteixen el futur de les prestacions als lleidatans.

 

Les infraestructures són només un instrument, el més important és el servei que presten a la societat. Per això, val la pena, ara més que mai, ser ambiciosos amb Alguaire. Des de CiU, ho tenim clar.

 

 Pere Macias i Arau

  1. you will surely find a bag or two which fitsCoach New Arrivals fashion sense. As one of the Coach Leather Handbags online stores, we have the quality and credibility guarantee.amatic, daring Lashes Mac Makeup For Cheapbeen a chic and urne part of the modern Artist’s persona Mac Makeup Wholesale Edie and friends made it all happen Downtown, on block-print canvas or grainy 16-millimetre film. Multi-media, counter-culture, the ultimate Mac brushes.

  2. If you ought to serve exclusively, the globe is the best gucci shoes oyster. You possibly can serve nearly anything Gucci Hats by basic cheese and also crackers for you to beer puffs. What exactly sports buff would likely flip affordable beer puffs? Nearly anything draped throughout sausage and also trapped on a toothpick are going to be a new hit. You possibly can use shrimp, cheese or lean beef gnaws using sausage. You possibly can wear from suppliers’ wholesale nfl jerseys to take games in your close friends. No matter what Super Bowl formulas people create for your party, make sure you make adequate to keep everybody provided. Put away your current foods throughout adjusts hence being successful a onitsuka tiger deluxe thing for your visitors Gucci Low Shoes to select from. Using a growing attraction with sports, thousands of people turned out to be stressful sports admirers. They can create much more close gucci bags friends with diverse nations around the World, diverse parts by means of sports. Hence sports is not only a new sports activity, what’s more, it a new conduit with acquaintanceship. This represents a major part throughout connecting concerning a couple diverse countries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!