tempus fugit

de tot i de res

27 de febrer de 2019
0 comentaris

“la no-violència consisteix en decidir ser no-violent en un estat de violència” (Judith Butler)

Carta d’en Jordi Turull des de la presó al Club de Lectura de Santa Coloma.

Estremera, 1 de maig de 2018
Benvolgut Josep M.:
Moltes gràcies a tu i a tots els membres del Club de Lectura per vostre escalf, suport i compromís. Gràcies pel llibre de “L’hora poètica”, que llegiré amb molt de gust.
Tornar a la presó ha estat un cop fort, i més en les circumstàncies en què es va produir. Tot i això, aquesta vegada em sento anímicament més ferm i més fort que l’altre cop. Perquè com més grans són les seves injustícies, més s’enforteixen les meves conviccions i el meu compromís amb la gent, amb el país i amb tot allò pel que injustament ens han empresonat.
Més sentit trobo, malgrat el sacrifici que ens suposa a alguns a la presó o a l’exili, a no ajupir el cap davant d’un Estat que busca un escarment a costa si cal de vulnerar o trepitjar els drets i les llibertats que calguin. Drets i llibertats que són de tothom i per a tothom, pensin el que pensin.
Patirem i costarà. Però si anem a la una, si som perseverants, ferms i determinats, i actuem com sempre pacíficament, ens en sortirem! Segur!
Tantes i tantes mostres de compromís per tots els racons del país, de persones de tota mena de condició i edat ens han de donar molta més confiança i seguretat en nosaltres mateixos; i sobre tot, molta esperança.
Catalunya en situacions molt més adverses que les actuals sempre ha acabat superant els embats contra la seva dignitat i contra els drets i llibertats dels seus ciutadans. I ara també serà així.
Rebre cartes a la presó ens ajuda i ens dona molta força per anar per aquí amb el cap ben alt i la dignitat intacta… I per això us reitero el meu agraïment pel vostre gest, per tot el que feu. Gràcies, per tant!!
Una abraçada ben forta!!
Jordi Turull”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.