El bloc d'en Pere

El fil dels dies

28 de novembre de 2011
3 comentaris

Qui són els mercats i com ens governen

En la interessant col.lecció Asaco d’Icària editorial, apareix aquest llibret, obra de diversos especialistes que tenen una visió no neoliberal de l’economia.

Incrementar la pressió fiscal als més rics, que el Banc Central europeu adopti una política més intervencionista, comprant deute dels estats per evitar operacions especulatives dels agents privats, i una forta inversió en els serveis públics generadors d’ocupació són algunes de les mesures que proposen; després d’haver analitzat, amb un enfocament divulgatiu, el com i el perquè de la crisi financera.

Quiénes son los mercados y cómo nos gobiernan. AA.DD: Col. Asaco. Icaria ed.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. 1) Les polítiques econòmiques de estímul artificial tant públic i privat de les darreres décades han contribuit al deuter de forma desproporcionada per deixar els estats i l’economia enganxades en mans dels mercats financers.

    2) Els grans mercats financers i els estats han estimulat el desenvolupament de unes polítiques i una economia desequilibrades i han deixat de banda un desenvolupament cohesionat i més addient.

    3) El sistema financer de Anglaterra, EEUU i Japò realitzen un atac al conjunt de la zona euro en tota regla per beneficar-s’en.

    N’hi ha que discriminar alhora de incrementar qualsevol pressió fiscal en funció de si guanys són per a l’economia especulativa o per matindre l’economia productiva.

    Només amb parxes mal posats no ens sortirem, encara el BCE tinga que  que anar recolçant el més afectats per la crisi mentres s’en va cercant una sortida addient. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.