El bloc d'en Pere

El fil dels dies

29 d'abril de 2012
0 comentaris

Proposta d’un nou municipi: Barçamadrid

Arran de les mesures del govern central destinades a reduir el nombre total de municipis, un cercle influent de persones ben situades a les dues principals ciutats de l’estat llança la idea de fusionar en una sola organització municipal les dues ciutats rivals.
 Els avantatges d’una iniciativa tan audaç són evidents: reducció de costos administratius, cocapitalitat assegurada, menys friccions polítiques …. i  unificació de la candidatura per Eurovegas!
Veus malpensades diuen que també obeeix al propòsit d’aigualir el sobiranisme creixent a la capital catalana …
De moment, no s’ha proposat de fusionar els dos clubs de futbol que són representants més conspicus de les fins ara dues ciutats separades. 

Finalment, Madrid tindrà mar i Barcelona serà capital d’un estat!

La proposta de fusionar municipis fa molts anys que és damunt la taula: el PSUC es va presentar a les primeres eleccions catalanes el maig del 1980 -tenint com a cap de llista i candidat a la Generalitat Josep Benet- amb la proposta de crear les municipalies, que eren precisament això, agrupacions de municipis.
CDC s’hi oposava totalment i va guanyar les eleccions, davant d’un no gens menyspreable 20% del PSUC, el percentatge més alt aconseguit per aquesta formació política. 

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.