El bloc d'en Pere

El fil dels dies

20 d'abril de 2012
3 comentaris

La veritable expropiació són les retallades

Els mitjans han deixat de parlar de nacionalització d’YPF i s’hi refereixen com a expropiació. Qui els dicta la paraula? Com és que es posen d’acord?
La veritable expropiació és la cadena de retallades  que pateixen especialment les classes treballadores (encara hi ha classes!) a càrrec del tàndem PP/ CiU (si tu retalles fort per aquí, jo retallo fort per allà). 
La darrera expropiació, els 10.000 euros retirats dels serveis públics de sanitat i educació, una part important del salari social que percebem.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Les retallades són la conseqüència de redimensionar l’economia i ajustar-la per a fer front a una crisi que no s’ha volgut o sabut solventar abans i no poder fer una simple devaluació de la moneda.

  Abans davant una crisi es feia una devaluació de la moneda del 8 %. I és el mateix que si ens haveren baixat el sou a tots els funcionaris i el petits estalvis a tothom  un 8 %, mentre els grans capitals podien ésser en dolars, lliures esterlines, francs suissos o marcs alemanys per fugir de la crema. 

   

 2. Espanya ens escanya

  Només l’estat 

  amb altres autonomies

  poden viure d’escanyar-nos.

  Colgant els diners públics

  en plans E de Espanya i versemblants

  I tanmateix com més en tingueren

  els acabarien aprofitant

  per escanayar-no encara molt més

  Espanya ens escanya

  i per tant s’escanya 

 3. I fer com a l’Argentina i Equador quan van posar el dòlar i els bancs van fer fallita i van tindre que retornar a la moneda del país.

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.