El bloc d'en Pere

El fil dels dies

30 de setembre de 2012
1 comentari

La Revolució Democràtica Catalana

Encara que Artur Mas, certament, no sigui un revolucionari, la realitat el porta a jugar un paper molt semblant -ironies de la història. La impressionant mobilització popular no admet mitges tintes ni gaires dilacions.

Catalunya planteja un repte a Espanya i a la Unió Europea: estan disposades a assumir els principis democràtics sense reserves?
Més enllà de les lleis imperants. Tots sabem en quines circumstàncies es va aprovar la constitució espanyola, a la sortida d’una llarga dictadura i amb unes forces democràtiques massa febles per derrocar-la. I amb l’amenaça implícita d’un cop d’estat que es va produir un parell d’anys més tard. (Va fracassar del tot?)

Doncs d’això es tracta, de reconèixer el dret d’un poble plenament inserit dins la Unió Europea a empoderar-se i a decidir lliurement el seu futur. Un horitzó utòpic abastable en moments de crisi i desil.lusió generalitzades. No és poca cosa!  Aquesta és la seva força.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Tots recordem -o tindriem de saber- que la Constitución española va fer impossible que la CA de Catalunya tinguès una fiscalitat igual o semblant a la del País Vasc i Navarra gràcies a Roca Junyent (de CDC). I que dita Constitución prohibeix explicitament els referendums “de veritat” gràcies a Jordi Solé-Tura (del PSUC).

    Si els catalans volem (volen) independència, potser caldrà votar a un partit o coalició verdaderament independentista… Quantes vegades ha sentit dir-li al sr. Mas que és partidari de la independència? Jo, cap ni una. Com va dir l’inefable Jordi Pujol: “s’ha acabat el temps de fer la puta i la Ramoneta”. Ara caldrà el temps de “fer la Ramoneta i la puta”, sembla dir el sr. Mas, seguint el consell de l’inefable.

    S’ha de tenir en compte que l’Estat espanyol (i la seva Constitución) ja ha concedit a la CA de Catalunya estructures d’Estat (govern, parlament, polícia, etc.), fet que fa que el projecte de CiU quedi orfe de qualsevol lògica alliberadora; i que dita argumentació doni la raó a l’Estat espanyol enfront a les paraules ambigües (?) del MH President de la CA de Catalunya.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.