El bloc d'en Pere

El fil dels dies

26 d'octubre de 2013
0 comentaris

Kohlhaas o la proporcionalitat dels mitjans

Basada en la narració del gran clàssic alemany Heinrich Von Kleist, aquesta primera pel·lícula del jove director Aron Lehmann és plena de suggeriments.

El protagonista de la narració de Kleist respon a una injustícia de forma desproporcionada. El director de la pel·lícula que pretén rodar en un poble bavarès una història basada en aquesta narració es troba amb cada cop menys mitjans. La desproporció que pateix és la inversa.
Realitat i ficció en el film arriben a ser difícilment destriables. Les dificultats de rodatge ajuden al verisme de la interpretació, però es poden descontrolar i fer-ho anar tot en orris.
El jove director del film, que és el mateix director de la pel·lícula, haurà de mantenir un difícil equilibri entre la passió i la raó, entre la realitat i la ficció.
Les incomoditats, fins i tot la violència que pateixen els actors, hauran servit d’alguna cosa? Són provocades deliberadament? És una ficció?

Ha aparegut fa ben poc una traducció al català d’aquesta narració, obra de Jaume Creus, a L’Avenç. Una bona ocasió per llegir-la.

Aquest cicle de cinema alemany actual és del millor que es pot veure a les sales barcelonines. Dura fins a mitjan novembre. Val la pena.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.