El bloc d'en Pere

El fil dels dies

18 de juliol de 2015
0 comentaris

Grècia i nosaltres

GrèciaImatge de xarxapenedes.cat

Com és sabut, el govern Tsipras va guanyar, amb una majoria d’un 62% de la població, el referèndum que havia convocat contra les mesures d’austeritat dictades per la Troica comunitària. Finalment, davant les pressions de les institucions europees, Tsipras s’ha vist obligat a cedir en la majoria dels seus plantejaments. Com a conseqüència, ha patit una greu crisi en el govern i en el partit.

L’experiència grega em mou a la reflexió aplicada al nostre cas: em pregunto si els ha servit de res als grecs tenir la raó democràtica de la seva banda.

Què ha prevalgut, al capdavall? La raó de la força.

Què ens passaria a nosaltres, si confiéssim només en una majoria a favor de la independència? El govern i l’estat espanyol es plegarien davant de l’evidència? O intentarien mesures de força?

Com reaccionaria aquesta Europa que es mostrta totalment indiferent a la voluntat democràtica expressada de forma aclaparadorament majoritària?

Els EEUU ens recolzarien, ara que el govern espanyol els acaba de regalar una base militar?

Com podem aconseguir els catalans que la força (democràtica) estigui de la nostra banda?

Serà una lluita llarga i difícil, no podem perdre efectius de cap manera. Ningú no hi sobra. I ens calen aliats interns i externs. Si és que, realment, volem guanyar, encara que no sigui demà mateix.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.