El bloc d'en Pere

El fil dels dies

7 de maig de 2012
0 comentaris

Els francesos elegeixen president de la república: prenguem-ne exemple!

Vejam quan ho fem nosaltres!
Podríem proclamar la República a la plaça del Cinc d’Oros (o de Pi i Margall, com preferiu).

Perquè el règim monàrquic no és aliè a la situació de regressió social que patim. Segons Vicenç Navarro -un socialdemòcrata radical, al capdavall-, n’és una pedra angular. 

La feblesa històrica de les esquerres al país nostre és una constant; no hi ha premsa d’esquerres; estem a la cua de la despesa social per habitant; hi ha menys treballadors públics i més frau fiscal que enlloc; ens acompanyen en la desgràcia Portugal i Grècia, països intervinguts. No és pas casualitat.
No és veritat que la UE no ens deixi fer altra cosa: corregir el frau fiscal o augmentar els impostos sobre el capital no està pas prohibit, a l’eurozona.

El problema de fons no és pas econòmic, sinó polític: vivim en una democràcia empobrida.
L’enorme domini de l’establishment ultraconservador heretat del règim dictatorial i liderat pel monarca, amb el seu domini dels aparells de l’estat i dels mitjans de comunicació, és a l’origen del nostre endarreriment polític, econòmic i social.

Liberté, Égalité, Fraternité!

El resultat de les eleccions franceses és un estímul moral a les posicions socialdemòcrates no purament neoliberals; igual que el resultat a Grècia, per més que el dogmatisme manipulador de la majoria dels mitjans parli d’extremismes per referir-se a tot allò que no combrega amb el neoliberalisme, igualant feixistes amb demòcrates radicals.

Rajoy i Mas ja en poden anar prenent nota. CDC, tan “dúctil” segons els seus defensors, ja ha iniciat una deriva no tan cruament i cruelment neoliberal.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.