El bloc d'en Pere

El fil dels dies

20 d'agost de 2011
0 comentaris

Daniel Tanuro. L’impossible capitalisme verd

L’autor, enginyer agrònom, sindicalista i ecosocialista compromès, elabora un acurat estudi que és alhora un al.legat en favor d’un canvi de model productiu i social, amb rigor documental i afany argumentatiu.

(continua)

Amb pròleg i postfaci de Jorge Riechmann, estudiós compromès com l’autor, comença amb una magnífica anàlisi del cicle del carboni.
Basant-se en les dades i prediccions del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi climàtic, de les NN.UU., Tanuro ens avisa dels perills a què ens enfrontarem d’aquí a poques dècades si no fem un cop de timó en el nostre model econòmic i social.
Ni l’economia verda ni el simple decreixement podrien servir-nos. Les rectificacions podrien arribar massa tard. El problema de fons rau en el model productiu, en la sobreproducció del model capitalista. Els canvis requerits, segons l’autor, són de profunditat.

Catastrofisme o rigor científic i intel.lectual? No podem negar l’honestedat de les anàlisis i la minuciositat dels raonaments.
La veritable riquesa resideix en l’activitat creativa, el temps lliure, les relacions socials i la comprensió meravellada del món: amb aquestes paraules l’autor clou l’obra.
Daniel Tanuro no perd l’esperança en un esdevenidor més lliure i veritablement humanitzat.

Daniel Tanuro. El imposible capitalismo verde. Ed. La Oveja Roja. Col. Viento Sur, 2011


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.