El bloc d'en Pere

El fil dels dies

8 d'abril de 2012
0 comentaris

21 hores: Una setmana laboral més curta per prosperar en el segle XXI

La col.lecció A saco d’Icaria editorial continua proposant-nos alternatives per a un model social que no funciona. La gent de New Economics Foundation (www.neweconomics.org) llança una proposta radical per promoure el debat i remoure les consciències cap al que consideren una necessitat ineludible: cal reduir les hores de treball per assolir una economia baixa en carboni, com diuen ells, i respondre airosament als reptes mediambiental, social i econòmic.
Només per 8 euros!

Considerant que no podem fer créixer més l’economia de mercat, a causa de la crisi irreversible de capitals disponibles per al crèdit; ni tampoc l’economia natural, per la greu crisi ecològica que ens amenaça, amb el canvi climàtic consegüent, per l’excés de carboni a l’atmosfera que la nostra activitat productiva genera; podem fer créixer l’economia “vital”, aquell àmbit de la vida diària que comprèn les activitats no remunerades però imprescindibles per a la vida i per a una bona vida, que poden augmentar la nostra sensació d’autonomia i autoestima. Exemples com els bancs del temps, el préstec i l’intercanvi de productes i serveis amb desenvolupament de les pròpies capacitats i experiència hi contribueixen decisivament.
Els autors, traduïts i adaptats a l’espanyol pels d’EcoPolítica (ecopolitica.org), preveuen les dificultats; entre elles, que cal canviar les normes i expectatives socials, qüestió complicada però no pas impossible, com mostren altres casos.
21 hores és la mitjana de la setmana laboral a la Gran Bretanya si es té en compte el conjunt de la població potencialment ocupada.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.