Felicitats, Elisenda, Paco…

Aquest dimarts, 23 de maig, Ràdio 7 Vallès, la ràdio de Granollers, ha fet el 25 aniversari. És evident que l’ampli programa de celebracions, actes commemoratius i altres "festejus" demostren l’interès que l’Ajuntament de la ciutat té envers el que va ser el primer mitjà de comunicació audiovisual granollerí.

Ironia. Els 25 anys de l’emissora no han merescut més que una nota de premsa del Consistori que, malgrat els esforços dels professionals del gabinet de comunicació, no pot amagar qui és la germaneta pobre.

Perquè parlar del 1995 com a punt de rellançament quan realment va significar la mort d’un model de ràdio, de servei, d’entorn, em fa pena. Que un ajuntament s’engresqui perquè la seva emissora fa radio fòrmula, m’entristeix. Que no es reconegui que amb la TV la ràdio va passar a ser un mal a sostenir, és comprensible. Però que la nota acabi dient que la ràdio acabarà sofrint els canvis de la TDT sense presentar un idea de futur, quina serà la seva sortida, em sembla preocupant i irresponsable.

Jo sóc poc objectiu perquè per a mi Ràdio 7 Vallès, on vaig aprendre a fer retransmissions de futbol, té cares i noms. I no me la imagino sense elles. La primera cara es diu Elisenda Cuquet. La segona Paco Agudo. Ningú no els pagarà, no el que han fet per l’emissora, sinó per ensenyar la feina a molts joves vallesans. Joves nous periodistes que han complert la beca universitària al costat d’estrelles de TV3 però que només han après o han pogut aprendre l’ofici al costat d’aquests professionals.

Per això vull posar l’Elisenda i en Paco, com a exemples d’aquests 25 anys. De dedicació, de feina, com a exemple per als futurs periodistes.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *