12 de maig de 2006
Sense categoria
1 comentari

Balcells surt del govern abans que Maragall

Manel Balcells (ERC), el superbreu, passarà a la història com el conseller de la Generalitat del Vallès Oriental amb una estada més curta al govern. D’aquesta manera, supera el rècord que va establir Jaume Roma (CiU), el breu, de sis mesos i mig. El motiu de la sortida de Balcells i l’expulsió d’ERC, segons afirmen des dels mitjans de comunicació als opinadors independents de partit, és que el govern de la Generalitat havia de tenir una posició única davant el referèndum de l’Estatut. Si aquesta premisa és certa, genera unes quantes preguntes:

1. Les posicions del Tripartit davant el referèndum de la Constitució europea eren diferents i ningú no va plantejar cap trencament. Llavors, la Unió Europea, el Parlament Europeu i tota la resta de mandangues europes només són un balneari que han creat per prejubilar polítics que fan nosa als partits?

2. Fins ara els governs no havien de tenir "una posició única" davant els referèndums sinó complir la llei, que els obliga únicament a incentivar el vot. Per tant, a partir d’ara serà normal que els governs facin campanya?

3. Zapatero va assegurar que aprovaria l’Estatut que sortís del Parlament. També ho van assegurar CiU, PSC i ICV. Per tant, si Zapatero va mentir també ho fan els que recolzen l’Estatut de la Moncloa?

4. L’Estat espanyol no accepta el que proposa Catalunya, encara que ho facin el 90 per cent dels ciutadans a través dels seus representants. Per tant, per a què serveix l’Estat espanyol?

5. Si s’aprova l’Estatut Mas-Zapatero reforça Mas i Zapatero de cara a les eleccions. Llavors, serà Maragall el president més breu des del restabliment de la Generalitat? No serà que dijous, amb Balcells i la resta de consellers d’ERC, va sortir també del govern Pasqual Maragall amb la diferència que els republicans han marxat una mica abans?

  1. Fotem-nos-ho al cap:

    Marxar! marxar! marxar! …. Trencar relacions! trencar! trencar!

    Aquest ha d’ésser el nostre mantra:

    Marxar! marxar! marxar! …. Trencar relacions! trencar! trencar!

    JP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!