7 d'abril de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Mollet, dos segles sense dones?

Una excavació arqueològica a la plaça de Prat de al Riba de Mollet ha posat al descobert unes importants restes medievals. D’entre elles, en destaca una tomba del segle XII amb l’esquelet d’una dona força ben conservat. Una troballa que l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha qualificat com la de "la primera molletana".

Val a dir que les manifestacions de l’alcalde m’han generat una certa sorpresa i he recorregut immediatament al web de l’Ajuntament de Mollet. Allà s’hi diu que "les primeres referències escrites conegudes de Mollet del Vallès com a poble són del segle X. En dos documents de l’any 993 ja apareixen citats el nom de Mollet, transcrit com Moledo, i l’església de Sant Vicenç, el campanar medieval de la qual encara es conserva".

És evident, doncs, que si al segle X ja existia un nucli de Mollet difícilment es pot parlar de la troballa com "la primera molletana". De no ser que, entre els segles X i XII a Mollet no hi hagués viscut cap dona, cosa poc provable perquè el futur de la ciutat hauria estat en seriosos dubtes.

El costum de buscar sempre el "primer", val a dir, el tenim tots plegats. Però que sigui les restes més antigues trobades fins ara no vol dir que corresponguin a la "primera molletana". Perquè bé podria passar que en futures excavacions es trobin jaciments anteriors. I llavors l’avui "primera" passaria a ser la "segundona". I aquesta, suposem que bona dona, segur que no s’ho mereix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!