Les golfes d'en Pep Montseny

Avui per avui......

3 d'octubre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Tot ha de tenir un inici


Bé, avui començo!!!!

Com tots els de la meva generació ( i ja en tinc 44 !! ) ens costa una mica aquestes coses de la tecnologia, i especialment ficar a l’abast de tothom, en un medi que no coneixem, ni dominen gaire, els nostres pensaments.

Espero no tenir gaire vergonya i explicar allò que em passa i allò que m’afecta de l’esdevenir de cada dia.

Suposo que trobaré el temps necessari per fer-ho.

Just quan començo, avui, es constitueix Reagrupament a Barcelona. Això sembla un llum al final del forat.

Jo no sóc
cap animal gaire polític, però tot sovint,  estic segur, parlaré de
política de casa nostra.

Reagrupament representa una oportunitat
important per a aconseguir una alternativa no partidista – vull dir
allunyada del tacticisme al qual ens tenen acostumats els nostres
politics- per la independència de Catalunya. No hi ha cap engany.

Reagrupament tindrà la oportunitat de representar  – partint d’una situació
allunyada del poder polític clàssic ho té més fàcil per a representar i
aglutinar – ,aquells que ja decebuts amb altres alternatives pactistes
amb els Espanyols, tenim molt clar que l’única sortida per al nostre poble és la independència o la desaparició com a nació.

Els espanyols fa 300 anys que actuen per a anihilar la nostra cultura i la nostra consciència. Això no admet cap altra anàlisi. S’ha acabat !!. Els espanyols no entenen cap altra multiculturalitat i plurinacionalitat que la de imposar la cultura i la nació Castellana  a la resta. Realment – sense cap tipus de vergonya o de reserva- els espanyols pensen que de nació, a España només n’hi ha una. Tenen raó. Les altres nacions no hi tenim cabuda. Fa 300 anys ens varen conquerir i – encara ara – , una mica tard… ens hem d’alliberar.

Avui, la independència, només l’aconseguirem per la via de guanyar adhesions no nacionalistes. Com la meva. Jo no penso que Catalunya sigui millor que qualsevols altra país, penso que, simplement per a desenvolupar-nos economicament, culturalment, per a que jo pugui sentir-me bé al meu país, necessitem ser independents. L’autonomisme a mort.!!!

Dona igual què digui el TC dels espanyols . Retallarà un texte aprovat pels catalans? Això és escandalós!!!. Hem d’aconsseguir que molta gent – la majoria- sense ser nacionalista, vulgui i voti la independència. Simplement. El dia que el 55% de la gent ho vulgui ho tindrem!.

En aquest punt és on Reagrupament és molt important. Conforma una alternativa clara. El seu objectiu es aconseguir la independència i per això es constituirà com a alternativa electoral. Dóna igual que es puguin convocar consultes o referèndums, dona igual que siguin vinculants o no per als espanyols.

El dia que reagrupament – sól o amb d’altres que també tinguin un posicionament clar al respecte- tinguin el 55% dels diputats del parlament, es declararà la independència. Avui, crec que es fara un bon pas endavant  per a aquest dia , que ha d’arrivar.

Les meves esperances al respecte son grans, i crec que les espectatives de molta més gent com jo també ho son. Des d’aquí els animo. Animo a la gent de Reagrupament per a ser una plataforma política que agrupi a tothom que tingui com a principal nord del seu pensament polític,  la independència del nostre poble i que arrossegui a tots els polítics i sectors socials interessats, a abandonar el tacticisme i l’interès per mantenir una postura clara – no nacionalista, sino nacional-  de treball per la independència.

Jo avui també començo, espero ser un narrador fidel de com es realitzen els anhels de molta gent i com avancem tots plegats cap un futur mllor. D’esperança no en falta. Reagrupament pot ser una esperança per a molts. 

No parlaré només de política, però. Com se sol dir el camí es fa caminant. I avui crec que el fet d’actualitat més remnarcable és la constitució de Reagrupament. Demà, no sé quin serà el tema. Però….., demà serà demà… i doncs,  demà en parlarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!