pepcanals

l'internauta d'Argentona

26 de maig de 2014
Sense categoria
3 comentaris

Les europees ja són història, 168 dies pel 9N

Un cop superades les eleccions d’ahir diumenge els catalans tenim a l’horitzó el dia 9 de novembre com a nova cita amb les urnes.

Sembla evident que les votacions d’ahir han estat interpretades per una bona part dels catalans com un pas previ per arribar a decidir sobre el nostre futur el mes de novembre.

El partits catalans en favor del dret a decidir han demanat la mobilització dels votants per demostrar a Europa en primer lloc que volem seguir essent europeus de ple dret i en segon que volem votar el dia 9 de novembre.

Veient els resultats sembla clar que s’han aconseguit els dos objectius.

La participació a Catalunya ha augmentat més d’un 10% fins el 47’63%, per sobre de la global del estat espanyol que ha estat del dos punts més baixa, malgrat l’important augment del vot català, primer objectiu aconseguit.

I el segon encara més, els partits a favor del dret a decidir sumen un 55,81% dels vots i afegint-hi els de “Podemos” arriba al 60,47%, mentre els contraris, incloent-hi el PSC, sumen el 31,67%, el 7,86% restant està molt repartit entre partits que en alguns casos hi estan a favor, en altres en contra i altres no es defineixen.

Un cop sembla clar que la majoria dels votants catalans en aquestes eleccions estan a favor del dret a decidir, una segona conclusió es que a més els dos partits que en una consulta estarien a favor del SI o del SI-SI, són els que han obtingut els dos primers llocs en les votacions amb un 45,51% i 1.141.959 votants. Els partits que clarament estan a favor del NO sumen no més el 17,38% i 436.439 votants.

Deixo sense definir el que votarien els que ho han fet a PSC, Iniciativa, Podemos i els minoritaris. Suposen un 29,24%, (763.711 votants) els tres primers i els minoritaris 7,86% (199.793 votants).

Es cert que algun dels que ara han votat a CiU en una consulta no votarien pel SI-SI, però també es cert que alguns dels que ara han votat PSC en una consulta acabarien votant SI-SI, jo ho veig així.

A partir d’ara i a 168 dies, menys de mig any, del 9N els partits a favor de la consulta han de treballar per que aquesta es pugui realitzar, ara es l’hora de fer valdre els resultants davant dels estats europeus i, sobre tot, del parlament de la UE.

Però per altre part els partits favorables al SI-SI han de treballar per convèncer al 37% suposadament indecisos. També hi hem de treballar els ciutadans que pensem que el millor per Catalunya es votar SI-SI. Si s’aconsegueix fer-ho a la meitat d’aquest col·lectiu, el SI-SI arribaria al 64% que seria definitiu.

Sóc conscient de que totes les xifres poden ser interpretades d’altre manera, jo ho he intentat fer d’una manera objectiva, però òbviament la objectivitat d’un mateix pot ser subjectiva pels altres. Però aquí deixo la meva objectivitat subjectiva.

  1. Et dono tota la raó, crec que la principal tasca de ERC i CiU (sobretot ERC) en aquests moments, es convèncer a aquest 37% de indecisos. També tenim que contar amb els votants de la CUP, que no s’han vist representats en aquests comicis pels seus ideals anti-europeus, jo els contaria dintre del SI-SI. El meu germà n’és un exemple, no se que haurà votat, però em costa que ni ERC ni CiU i se perfectament que votarà SI-SI el 9N.

    Però jo crec que el treball que tenen que fer ja aquests dos partits es començar a “pintar-nos” el nostre pròxim país, com serà?, que passarà?, i les pensions?, el castellà?, l’economia?….

    Els meus pares son un exemple de vot del SI-NO per que no tenen clar, al ser jubilats, que passarà amb les seves pensions, a mi ja se m’esgoten els arguments, ara ja es feina dels polítics. Crec que s’ha de començar a ser molt clar, i com va dir ahir Oriol Junqueras, encara que faci falta parlar ciutadà per ciutadà, jo crec que la clau és aquesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!