pepcanals

l'internauta d'Argentona

26 de setembre de 2016
0 comentaris

ESCOLTAR EN DIAGONAL

Un dels problemes de la societat actual, al menys la més propera, es que com rebem molta informació de moltes fonts diferents i en molts llocs diferents, tv, ràdio, diari, mòbil, tablet, ordinador, etc, acabem llegint molt en diagonal sense fer-ho com cal.
Dons abans d’ahir divendres em va passar el mateix, però en lloc de llegir va ser escoltant.
Com molts matins escolto a partir de les vuit «El món a RAC1» d’en Jordi Basté. En aquella hora comença amb el que s’anomena «El davantal» en el que en Basté toca un tema en concret segons el seu punt de vista, i a continuació comença la secció «Els apunts» on es comenten les noticies de la jornada.
Com el dia abans s’havien produït els dos pregons de la Mercè, l’oficial i l’alternatiu, ho podeu veure a les portades dels diaris, en Basté va començar per lloar (aplaudeixo va dir) l’article del Màrius Carol director de LV i, per tant, company d’empresa d’en Basté, al que no critico per defensar el seu sou fent una mica la puta i la ramoneta, ja que es un declarat partidari de la independència, o això sembla, però sap navegar dins del Grupo Godó.
L’article es pot llegir a

http://www.lavanguardia.com/opinion/20160923/41508236903/una-picada-dullet-a-la-cultura-popular.html

He de reconèixer que no més escoltar el nom del director les meves neurones es posen calentes, ja que de tots es conegut el posicionament anti independentista d’aquest senyor que, segons la meva opinió, va substituir l’anterior director Pepe Antich quan aquest semblava que evolucionava com molts catalans cap a l’independentisme.
En el seu article, en el que no fa cap comentari sobre el pregoner alternatiu diu:

Per això, convertir un pregó en un conflicte perquè qui el pronuncia no resulta favorable a l’independentisme és el pitjor servei al sobiranisme.

Manipulació intel·ligent per part de Màrius. No es tractava de convertir un pregó en un conflicte perquè qui el pronunciava no es independentista. Es tractava de rebutjar a una persona que amb les seves paraules escrites havia faltat al respecte a una quantitat importants de ciutadans de Catalunya i, per tant, també de Barcelona. Concretament va comparar el moviment independentista amb els ayatolàs d’Iran.
Però a més qui és Màrius Carol per dir que és el pitjor servei al sobiranisme, quan ell és un declarat anti sobiranista, no més cal escoltar-ho els dilluns a RAC1.
Com llegia fa uns dies potser ja ha arribat el moment de que els independentistes deixem de ser tant políticament correctes i diguem les coses pel seu nom.

Tornant al programa d’en Basté, la seva segona entrada sobre el tema del pregó (després de la intervenció explicativa dels dos pregons per part de dues col·laboradores) va ser destacar un article del diari ARA, el més contundent segons en Basté, de David Cirici http://www.ara.cat/societat/barreja-politica-Bufonada_0_1655834476.html , i en aquest moment es quan jo ja m’esvero del tot i desconnecto. Greu error ja que a continuació parla de l’editorial del mateix diari i jo no ho assimilo.
Com diu Antoni Bassas, crític amb la contra-progamació del pregó: ..ja sabem que qualsevol cosa que digui un independentista, encara que sigui 2+2, serà utilitzada en contra seu…El procés no pot espantar-se amb les paraules de ningú ni defugir el debat, però ha d’escoltar les raons de tothom. En això els catalans tenim un gran avantatge: tenim les dues versions.
I aquí comença el meu penediment per escoltar en diagonal quan l’endemà vaig fer el següent tweet:

Avui en el davantal d’ ‪@elmonarac1 en ‪@jordibaste ha elogiat l’article d’en Cirici al ‪@diariARA però no ha dit res del editorial. Llàstima!

Un tweet amb dos errors, el primer menor, no era en el davantal era en els apunts, el segon greu si que havia fet esment del editorial.

La resposta del Basté, molt ràpida: No he parlat de l’article al davantal. Ha estat als apunts i dius una segona mentida: just després he llegit l’editorial ‪@diariARA.Informa’t

Jo considero que més que mentides són errors però ho haig de reconèixer i contesto: ‪@jordibaste‪ @diariARA @elmonarac1 gracies per l’aclariment i et demano disculpes com has fet en el tema del dia sense cotxes. Sorry!‬
En Basté en el davantal havia demanat perdó pel que havia dit que passaria en el dia sense cotxes a BCN i que no va passar, col·lapse general.

Disputa tancada, però he après dues coses, s’ha de repassar el que un escolta si vol opinar i els mitjans com el podcast t’ho faciliten (fa temps vaig escriure sobre l’art d’escoltar), i abans d’escriure en públic medita sobre el que vols d’escriure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!