MORT MOSSÈN ALBERT TAULÉ I VIÑAS, EXRECTOR DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE PALOMAR I DE SANTA MARIA DEL MAR

El proppassat dissabte dia 24 de març ens deixà per sempre mossèn Albert Taulé i Viñas, qui durant anys fou rector de la parròquia de Sant Andreu i actualment ho era de Santa Maria del Mar. Nascut el 2 desembre a Sabadell al 1932, va cursar estudis de professor mercantil i als 20 anys va ingressar al seminari de Barcelona. Ha estat a diverses parròquies de Barcelona. En ser rector de la parròquia de Sant Andreu de Palomar va descobrir, per casualitat, un document on s?esmentava que la seva rebesàvia era filla de Sant Andreu. Gran aficionat a la música, composà diverses peces musicals. Als 14 anys començà a compondre seriosament, arribant a fer música religiosa i també cançó catalana dels anys seixanta quan  va sortir la tornada de la nova cançó. Els darrers anys de la seva vida els dedicà a la tasca de dirigir el mestratge bíblic a l?església de Santa Maria del Mar. Essent rector d?aquesta darrera parròquia va donar un cop demà a l?escriptor novell Idelfonso Falcones  en l?elaboració del best-seller ? L?església del Mar?, número ú de vendes en els darrers Sant Jordi.

 

Pau Vinyes i Roig

Publicat al Sant Andreu de Cap a Peus, abril 2007

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *