Pau Vinyes

Història i fotografia

9 d'octubre de 2006
Sense categoria
3 comentaris

Inauguració de l´exposició fotogràfica ” Cead mile fáilte. Imatges d´Irlanda”, a l´Espai Jove de l´Eixample

El proper dilluns dia 30 d´octubre, a les 8 del vespre, Pau Vinyes inaugura l´exposició de fotografies " Cead mile fáilte. Imatges d´Irlanda". El lloc triat és l´Espai Jove de l´Eixample (carrer Ali-Bei, 120 ). La mostra gràfica és fruit de la seva estada a l´illa els mesos d´agost i octubre de 2005. En la inaguració hi pendran part el conseller de joventut de l´Eixample, Roger Civit; la historiadora Georgina Rifé i un irlandès que viu a Barcelona.

Tot seguit us adjuntem el text de presentació de l´exposició:

 ? Cead Mile Fáilte. Imatges d´Irlanda?

 

La present exposició fotogràfica és fruit de l´experiència viscuda a l´illa d´Irlanda, durant els mesos d´agost i octubre de 2005. Resseguir la seva geografia tot omplint-se d´un meravellós bagatge cultural, històric i humà és quelcom fascinant. El cant del seu paisatge verd, i a voltes revoltat,  ens enfila vers un mític passat on les ombres de les hores viscudes ens són història. En el meu cas va ser redescobrir una illa, ja que el meu primer contacte amb ella fou l´estiu de 1993. Conèixer llocs nous i retrobar els viscuts en la meva primera estança fou un enriquiment personal de primer ordre. Explorar l´illa amb el cotxe, tot seguint per carreteres estretes el perfum del seu paisatge, va significar endinsar-se en un món màgic. Recreant sota la pluja els espais naturals, les ciutats i pobles de l´illa esdevenia quelcom prodigiós. Galway, Westport, les illes Aaran,  el Parc Natural de Connemara,  Derry,   els Giant´s Causeway, Ballycastle, Belfast, Dublin, Shankill, Wicklow…en són alguns dels racons fotografiats que aquesta exposició vol mostrar com l´estol d´un  espai viscut i transportat des de l´ull fotogràfic a la mirada del visitant.

 

? Cead Mile Fáilte…? vol ser un homenatge a aquella terra. Una ullada a una illa que bull d´emocions i vivències. Un espai humà que dóna cent mil benvingudes a tots aquells i aquelles que  volen assaborir-la amb gust i passió. Omplir el cos d´aquest farcell de sensacions és quelcom que ens pot ajudar a entrendre aquest racó de món. Irlanda va més enllà dels tòpics. No és pas un poble dividit pel terrorisme ni  un poble on tot Déu beu sense parar cervesa Guiness. Irlanda és una illa que deixa petjada a qui la visita. Espero que aquestes imatges us traslladin per uns moments al país de les llegendes celtes. Que us impregni d´aquell flaire enamoradís que encomana a tothom que la coneix i gaudeix.Una terra que no deixa ningú indiferent. Una terra que enamora al primer cop d´ull. Respireu a fons i endinseu-vos….

 

Dedico aquesta exposició a Vanessa Pi, qui em va fer redescobrir Irlanda amb tendresa.

 

Pau Vinyes i Roig

Barcelona, tardor de 2006.

  1. espero que el ritme atribolat de barcelona em permeti assoborir la teva irlanda. visc al sud-oest de l’ illa i de tant en tant viatjo a casa. sort!!!!

  2. Hola Pau,

    M’interessaria molt poder venir a visitar aquesta exposició. Vam ser de vacances a Irlanda aquest estiu, i estaria molt bé poder veure la teva visió. No obstant, tot just avui m’he assabentat d’aquest event, i per tant, m’agradaria saber fins quin dia hi serà…

    Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!