El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

5 de desembre de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Xavier-Albert Canal, Premi Lluís Companys

L’any 1934 naixia la Federació Internacional de Rugbi Amateur. Entre les seves fundadores, la federació catalana. Durant la Segona República es va permetre la participació de les seleccions catalanes en competicions internacionals, fins i tot quan en la mateixa competició hi participava una selecció espanyola.

El règim franquista va acabar amb el dret d’associació i amb la independència jurídica de les federacions catalanes, i va prohibir la participació de les seleccions catalanes en competicions internacionals. Després de 30 anys de democràcia, aquell llegat perviu en nombrosos esports.

Ara la federació catalana de rugbi, de la mà del seu president, Xavier-Albert Canal, està demanant la readmissió a la Federació Internacional. El resultat d’aquest procés posarà al descobert els valors i els principis de diferents federacions esportives.

Per la tasca que està portant a terme, no exempta de pressions que intenten fer-lo enrera, Xavier-Albert Canal ha estat guardonat amb el Premi President Companys 2008, que atorga la Plataforma pro-seleccions catalanes. Ell és un exemple de les moltes persones que no defalleixen i s’enfronten a les pressions, els que segueixen cercant i obrint noves portes quan deslleialment altres les tanquen.

A ell i a tota la resta de premiats, els he expressat el meu reconeixement i agraïment, perquè estan lluitant pels drets i les llibertats de molts catalans. No ho tenen fàcil, però ho estan intentant, i això mereix ser conegut per la gent del nostre país.

La batalla per les seleccions serà llarga i complexa, i ara assistim a una nova ofensiva des de l’Estat espanyol que ens posa més entrebancs en el camí. Però farà falta alguna cosa més per aturar una reivindicació justa com aquesta. Mai ningú ens va dir que seria fàcil,….

Per tant, intel.ligència, tenacitat, valentia, estratègia, paciència, resistència,… vet-aquí la recepta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!