Pau Vinyes

Història i fotografia

29 d'agost de 2011
Sense categoria
1 comentari

A HERIBERT BARRERA EN HOMENTGE

Vaig conèixer personalment l´Heribert Barrera ja de gran. Tot just fa un any i mig el Centre d´Estudis Ignasi Iglésias de Sant Andreu de Palomar el va convidar a fer una xerrada a l´Auditori de Can Fabra. Va ésser una xerrada molt il.lustrada i viscuda. Ens parla dels seus records i vivències com a polític republicà en els primers anys de la Transició democràtica. Primers anys, recorde-m´ho, on ERC no va ésser legalitzada fins després de les suposades primeres eleccions democràtiques del juny de 1977. El nou règim democràtic naixia coix. Deixant enrere un dels principals partits de la Segona República, per no dir el més important del període republicà del 1931 al 1939. El Molt Hononable Senyor Heribert Barrera va saber capitanejar el vaixell d´ERC en moments difícils i això l´honora moltíssim. A les verdes i a les madures, amb encerts i desencerts, però al capdamunt de la nau.

Des del Centre d´Estudis Ignasi Iglésias (CEII) vam acordar que un servidor l´aniria a cercar a casa seva, a Gràcia, en taxi, per tal d´anar plegats cap a Can Fabra, lloc de la conferència. El taxista era el meu bon amic Jordi, el qual va saber honorar amb molt de goig la presència de tan il.lustre personatge. Va ser un trajecte, des de Gràcia fins a Sant Andreu de Palomar, farcit d´anècdotes i records personals. En acabar la conferència el vam convidar a fer un mos a la marisqueria “El Galió” del carrer de l´Ajuntament. Allí la conversa va seguir de forma distesa i més planera, sense la distància que marca la taula de ponents i el públic de l´Auditori de Can Fabra. En finalitzar l´àpat el company de Junta del CEII, Joaquim Pujol, el va acompanyar fins a casa. Tot plegat va ser una formidable vetllada, que per als membres del CEII serà recordada amb molt d´orgull.

Molt Honorable Senyor Heribert Barrera descanseu en pau i moltes gràcies pel vostre servei a Catalunya, a la democràcia i a la llibertat dels pobles.

Text: Pau Vinyes i Roig
Imatge: Heribert Barrera i l´autor de l´article a la marisqueria “El Galió”, el gener de 2010. Foto realitzada per Xavier de la Cruz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!