LES MELANCOLIES DE L´ESCRIPTOR NORD-CATALÀ DANIEL BEZSONOFF

Pel setembre novetats literàries i de les bones. El nord-català Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963), ens ofereix una nova meravella narrativa: La melancolia dels oficials. És un seguici de les novel-les Les rambles de Saigon (1996) i La presonera d´Alger (2002). El magnífic i il-lustratiu dibuix de la coberta del llibre és obra del dibuixant nascut a Sitges Florenci Sales. Segurament Saleses s´ha inspirat en l´obra d´Hergé per a realitzar-lo. Ha seguit el fil de la línia clara que Georges Remi, el pare de Tintín, tan bonament va donar sentit i seguidors. Reflex d´un context històric com són les novel-les de Bezsonoff, la figura del coronel Valls ens és present de nou en aquest relat.

Bezsonoff és un fervent defensor de les llengües minoritàries, especialment del català i l´occità. Ciutadà francès que utilitza el català com a eina de treball literari. És professor de professió. Als estius el podem veure fent de docent a la Universitat Catalana d´Estiu. Asseure´s a tocar d´ell,  en una de les tertúlies improvisades del tendal de la Universitat Catalana d´Estiu, és tot un plaer. Entre l´extensa obra literària i d´assaig d´en Bezsonoff podem destacar, a més a més dels títols ja esmentats, Les amnèsies de Déu (2005), Els taxistes del tsar (2007), Una educació francesa (2009) -autobiogràfica- i Un país de butxaca (2010) – on explora la seva identitat catalana després de resseguir els seus orígens russos i francesos.

Esperem que nou llibre sigui un encomenadís pastís de meravelles narratives.

Text: Pau Vinyes i Roig
Dibuix coberta: Florenci Saleses

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *