Disclaimer (amb les vostres disculpes…)

Per què escriure? Què ens fa humans i què ens motiva. Vegeu què em va portar a obrir aquest bloc.

La feina que faig implica escriure documents llargs que contenen evidències sobre el funcionament de política econòmica sotmesa a avaluació, per poder fer posteriors recomanacions. Les conclusions que fem han d’estar ben fonamentades, i això implica una revisió prèvia de la literatura i el contrast de les nostres anàlisis amb altres evidències i fonts. El procés és lent i feixuc. Per això, haig de ser molt caut en el que escric (tenint en compte que quan més escrius més t’exposes a la crítica) i sovint m’engoixa. Diguem que em costa arribar a conclusions, o més generalment, diguem que em costa d’escriure.

Com a conseqüència, em limito a escriure poc, breu i amb la certesa que estigui bé (i ni tan sols això aconsegueixo). Una de les implicacions d’aquesta feina o manera de ser meva és que m’és difícil opinar sobre allò que no conec, i només ho faig si en tinc un bon coneixement del tema. Suposo que a tots ens passa una mica. Si bé aquest fenomen és d’agraïr (la de tinta i text inútil que ens estalviem!) la contrapartida és que hi ha moltes idees que es queden per desenvolupar. La por a la incertesa fa que sovint (jo i molts d’altres) ens estiguem de llençar idees que potser certes, potser a mig coure, podrien ser útils per il.luminar certs aspectes del saber o per indicar trajectòries (correctes o no) que poguessin ser preses per altres per avançar uns metres més la frontera del coneixment.

Aixó és el que pretén aquest bloc. No hi trobareu certeses incontestables, ni tant sols hi trobareu referències a idees d’altres que us ajudin a expandir el vostre saber. Aquí van les meves idees. No garanteixo que siguin bones. Sí garanteixo que estan fetes des de la més pura candidesa, utilitzant com a única arma el sentit comú i allò que m’inquieta. Espero que la vostra crítica contribueixi a desentortolligar aquells aspectes que potser desconeixem en aquest moment. Els vostres comentaris seràn agraïts i serviran per encertar o contradir allò que es vagi escribint.

Si esteu disposats a aquest viatge seguiu llegint. Si és així, benvinguts a pensaments arriscats!

Pau Salsas
Londres, Octubre 2017

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *