Pau Alabajos

TEORIA DEL CAOS

16 d'agost de 2007
7 comentaris

Cooperació al Desenvolupament… de la Copa Amèrica!

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) ha publicat recentment una sèrie de modificacions a posteriori dels pressupostos institucionals de 2007. El Partit Popular, que durant la precampanya de les autonòmiques, va usurpar el discurs social de l’esquerra comprometent-se públicament a destinar el 0,7% per a ajudes al Tercer Món, acaba de llevar-se la màscara: les xifres revelen que dels 65,4 milions d’euros reservats per a Cooperació Intenacional al Desenvolupament, 33 milions han sigut desplaçats al pagament d’altres despeses més "prioritàries". Un exemple ben significatiu d’aquest peculiar transvasament són els 2.750.000 euros que se sumen al finançament de la Societat Gestora per a la Imatge Estratègica i Promocional de la Comunitat Valenciana (SGIEPCV), una empresa pública creada essencialment per a publicitar els grans esdeveniments amb què s’omplin la boca els nostres governants. Però la cosa no acaba ací, 500.000 euros dels pressupostos per a cooperació amb el tercer món són destinats íntegrament al Programa Copa Amèrica 2007 (imaginem que invertir en càterings i oci per als grans empresaris suïssos i italians es tracta d’una tàctica innovadora per cancel·lar progressivament el deute extern, no?). De la mateixa caixa s’extrauen també 18,3 milions per a cobrir estades en residències de la tercera edat i 1,8 milions per a garantir la gratuïtat dels llibres de text, dues despeses que no corresponen precisament al desenvolupament dels països del Tercer Món. Però no existia una Conselleria de Benestar Social i una altra de Cultura i Educació que disposaven dels seus propis recursos per afrontar obligacions socials com les que hem esmentat?

Sembla que les grans promeses del Partit Popular prèvies a les eleccions han esdevingut paper mullat. Resulta curiós, de més a més, que hagen triat el mes d’agost per a publicar en el Diari Oficial aquestos canvis pressupostaris tan políticament incorrectes, serà que els convé que aquesta informació passe el més desapercebuda possible per als ciutadans d’a peu? La hipocresia que demostra l’actual Govern Valencià no té límits: un pla d’acció insuficient en matèria de cooperació amb els països subdesenvolupats s’afegeix al retall d’inversions en polítiques d’immigració. El deute de la Generalitat Valenciana augmenta exponencialment fins al punt que alguns economistes calculen que són ja dues les generacions de ciutadans hipotecades (institucionalment, s’entén). Mentrestant, el Circuit Urbà de Fórmula 1 i la Copa Amèrica s’erigeixen com a bandera de la modernitat d’un País de maquillatge i aparador que avança a la deriva. En quin moment se suposa que hem d’obrir els ulls?

  1. Només què n’ hi han què ho fan amb més ‘talante’ i indemnitzen amb una llimosna als espoliats per llavar-se la cara i la seva consciència i així poder seguint expoliant-los amb més força i la consciència tranquila.

  2. Mano, tot el que hi poses aquí m’interessa, així com les teues cançons que no hi poses però que he escoltat. T’agrego al meu bloc.

  3. Bones Pau
    fa un temps que segueixo les teves cançons i t’haig de dir que trobo molt bo i sobretot, original el que fas. T’animo a seguir amb aquests cançons que  posen els  pels de punta
    (el tema futur en venda que sortia al recopilatoria de l’Accent era sublim!!!)

    t’aniré llegint

    Salut

    Jordi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!