LA FORÇA DEL COMPROMÍS

Fa tot just una hora ha acabat la quarta edició del Parlament de les Religions. Això no significa que els objectius del Parlament hagin d’acabar aquí. Aquest ha estat el missatge que s’ha repetit al llarg de la cerimònia de cloenda.

Falta poc més d’una hora perquè acabi el 13 de juny, l’últim dia del Parlament de les Religions, que ara acaba d’acabar. Als més de 7.000 participants i voluntaris, el Parlament ens deixa un balanç molt positiu. Hem passat molt bones estones intercanviant experiències, coneixements i impressions amb tot tipus de gent. Uns venien de llocs molt allunyats del món, altres, en canvi, viuen al costat de casa nostra. Hem compartit amb ells bons moments que recordarem sempre. En resum, hem aconseguit conèixer millor altres éssers humans, i ens hem adonat que tots tenim un compromís: lluitar per un món més pròsper, just i fraternal.

Frederico Mayor Zaragoza, que fou el director general de la UNESCO entre 1987 i 1999, ens ho ha recordat ben clarament. "Un altre món és possible. La paraula i no la força han de guiar els destins de la humanitat". Els assistents al Parlament hem d’encapçalar l’avenç cap una veritable cultura de la pau, on no hi hagi lloc per la violència, la dominació, la discriminació i la imposició.

Aquest és, en definitiva, el compromís que tenim tots els Assistents al Parlament de les RELIGIONS. Lluitar, des de les nostres ciutats i punts d’origen, des de la part més profunda de nosaltres mateixos, des de la força que ens dóna la nostra espiritualitat, contra les injustícies, la violència religiosa, contra la pobresa, l’explotació, l’exclusió social, … Valors que, en definitiva, compartim totes les tradicions religioses, per molt que, durant massa ocasions, les diferències que ens separen hagin estat una excusa més per fer la guerra, enlloc d’agermanar-nos.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *