LA FONT DE LA VIDA

L’aigua ha sigut la protagonista d’un dels tallers que s’han celebrat durant la jornada d’avui, al Parlament de les Religions. L’objectiu de la proposta: fer-nos adonar de la importància de l’aigua.

Per tal que els assistents al Parlament ens adonéssim de la veritable importància de l’aigua, dues dones nord-americanes han organitzat, aquest matí, un taller interactiu. Ambdues estan vinculades al món de la medicina (són infermeres de Chicago), i organitzen tallers similars amb els seus companys de professió. Volien conscienciejar-nos sobre la importància de l’aigua, com a símbol de vida, sanació i purificació.

Ja ens hem acostumat a què cada dia surtin litres i litres d’aigua de les aixetes de les nostres cases. No som conscients del privilegi que tenim. Segons dades de Nacions Unides, més de 1.000 milions d’éssers humans no tenen accés a l’aigua potable. Cada any, moren més de 2 milions de persones a causa de la contaminació de l’aigua. Avui dia, viuen al món més de 500 milions de persones amb escassetat d’aigua. Al 2025, segons previsions de la ONU, la xifra es podria multiplicar per quatre. Entre 2.400 i 3.400 milions de persones viurien amb menys de 50 litres diaris, el mínim d’aigua fixat per la ONU per sobreviure. L’aigua és, doncs, "fonamental per a la vida i la salut. El dret humà a l’aigua és indispensable per portar una vida digna i saludable. És un requisit previ per a la realització d’altres drets humans" (ONU 4-12-2002).

Vist tot això, el taller ens ha fet ser conscients de la importància de l’aigua. Millor dit, l’hem d’entendre com quelcom diví i sagrat. Després de reflexionar sobre la importància de l’aigua com a element de sanació i font de vida, hem fet els assistents hem hagut de formar grups i inventar un ritual sobre l’aigua. O sigui, adonar-nos que l’aigua és un regal diví, un bé preuat que hem d’utilitzar amb responsabilitat.

Sens dubte, aquesta ha estat una activitat que exemplifica els valors del Parlament. Fer-nos adonar que, amb petits gestos com aquest, és possible canviar algunes coses. A partir d’avui, els que hem assistit en aquesta activitat serem més conscients de la importància de malgastar-la.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *