LAGAR

No puc acabar aquest “dietari” sobre el Parlament de les Religions sense parlardel dinar que cada dia ens ofereix la comunitat sikh. Aquesta és la manera amb què volen celebrar el quart centenari del seu llibre sagrat, el Guru Granth Sahib.

Els sikhs ens ofereixen un “lagar”, o sigui, un àpat vegetarià, prèviament beneït. Serveixen amb abundància tota mena de plats, pans i postres tradicionals indis, … Entre les especialitats, destaquen les amanides; les verdures saltejades, guisades, o amb curri; llenties estofades; … En total, més de 300 voluntaris estan tot el migdia pendents d’elaborar i servir el menjar. Sens dubte, aquesta és una de les grans experiències que ens ofereix la quarta edició del Parlament de les Religions del Món.

 

Els sikhs han muntat una carpa al costat del mar, a fora del recinte Fòrum, molt a prop de la Platja de la Mar Bella. En un gran recinte, a part del “lagar”, també podem assistir a cerimònies religioses, escoltar música, visitar exposicions, veure reproduccions dels seus temples, …

 

Quan entrem en un temple sikh, ens hem de descalçar i cobrir-nos el cap. El mateix hem de fer en aquesta carpa. Hem de deixar les sabates a l’entrada, i ens posaran, molt amablement, un mocador de color blanc al cap. També ens haurem de rentar les mans.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *