“EL MENÚ DEL DIA”

Durant el Parlament de les Religions, es fan tot tipus d’activitats. Per tant, si hi voleu participar, cal saber com s’organitza una jornada al Parlament de les Religions.


La jornada comença a primera hora del matí, ben d’hora, a les 8h. En la primera franja horària, de 8h a 9h, els assistents poden participar a celebracions, pràctiques, meditacions i pregàries de cada religió. Avui divendres, algunes de les activitats previstes en el primer bloc són una meditació jueva, una cerimònia maia, un taller sobre l’ús d’aromes i fragàncies, o una cerimònia hindú sobre el foc. En definitiva, diferents pràctiques que ens permeten conèixer com són les altres religions del món.

De 9h30 a 11h, hi ha la franja anomenada “intrarreligiosa”. Durant aquesta hora i mitja, els participants poden aprofundir en la seva pròpia tradició espiritual. Per exemple, aquestes són algunes de les activitats previstes per avui divendres: “La pràctica de la meditació zen », o « Cançons representatives del món jueu i sefardita”.

De 11h30 a 13h, és el tronr de les anomenades “Sessions interreligioses”, o sigui, conferències, tallers, testimonis o activitats en grup que ens ajuden a aprofundir en el coneixement de l’altre. Després, podem dinar davant del mar: la comunitat sikh ofereix a tothom qui ho desitgi un àpat vegetarià.

La darrera franja horària d’activitats al Centre de Convencions és de 15h a 16h30, en la franja anomenada “comprimís”. Engloba tot tipus d’activitats que, com el seu nom indica, ens poden ajudar a la construcció d’un món millor. Tot seguit hi ha l’anomenat “Espai Obert”, en el qual els participants de tot el món es poden reunir, parlar, reflexionar, contrastar, riure, … I la Jornada del Parlament acaba amb una plenària.

David Casals i Vila

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *