EL CAMÍ DELS BONSHOMES EN BTT. PRÒLEG.

MARXEM: BERGA-MONTSEGUR EN QUATRE DIES

Ens plantegem fer el camí dels Bonshomes en quatre dies del més de juliol, que són del que disposem, sabent que normalment la ruta es fa en més dies. La mateixa web oficial del camí i la moderadora del forum que allí hi ha recomana fer-ho amb un 6 dies http://www.camidelsbonshomes.com/. Som en Jaume, en Sergi i jo mateix en Petraki. Ens acompanya en esperit en Marc, que finalment no ha pogut venir perquè s’està refent del seu primer Ironman. La ruta seguida pels càtars fa un munt de segles òbviament no és circular i això planteja el problema logístic de com anar a Berga i com tornar de Montsegur en un país com el nostre on les comunicacions són complicades. Dos som de l’Alt Empordà i un de Barcelona, però comptem amb la inestimable ajuda dels amics Pere i Herrera que no només ens acompanyen amb cotxe a la sortida sinó que es comprometen a venir-nos a recollir a Montsegur al cap de quatre dies. També comptem amb el llibre del Camí dels Bonshomes en Bicicleta, editat per Altaïr, on es diu que hi ha trams no ciclables però potser no es remarca prou que aquests trams són molts i a cops força llargs, com l’etern coll del Pendís. Sigui com sigui, la ruta és preciosa, gens transitada i passa per boscos impressionants que fan oblidar els trams que cal arrosegar la bici. És una experiència dura però del tot recomenable. Seguirem amb la descripció de les quatre etapes per si pot ser útil a qui tingui al cap fer aquesta travessa. 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *