X Marxa dels Vigatans

Enguany, des de Balenyà i Seva, hem participat per segon any consecutiu a la X Marxa dels Vigatans amb la columna Antoni Desvalls i de Vergós (Marquès de Poal). L’any passat ja en parlàvem aquí.

A la foto podeu veure la trobada que varem fer les columnes de Balenyà i Seva, Tona, Malla, els Miquelets del Brull, i per primer cop també acompanyats pel Regiment de Cuirassers de Sant Miquel de Moià (Dragons), a Sant Vicenç de Malla, just abans d’iniciar la marxa a peu fins a Vic.

A la foto també podeu veure, a dalt a la dreta, un servidor vestit de marquès per a l’ocasió.

És un honor participar d’aquest acte tant emotiu i participatiu com és la Marxa dels Vigatans, i, realment, m’ha fet molta il·lusió poder fer-ho en primera persona!

Podeu veure fotos i videos als següents enllaços. Esperem l’any que ve ser-hi altre cop.

El 9 TV: Multitudinària Marxa dels Vigatans 
El 9 TV: Discurs Lluís Solà i Sala a la Marxa dels Vigatans 
El 9 TV: Miquel del Roig, concert a la Marxa dels Vigatans 
El 9 Nou: Marxa dels Vigatans
Osona.com:  Marxa dels Vigatans 1
Osona.com:  Marxa dels Vigatans 2

La Marxa dels Vigatans · X Edició · Dilluns, 10 de setembre de 2012 · 10 anys caminant cap a la llibertat

La Marxa dels Vigatans comptarà enguany amb la presentació de l’homenatjat Lluís Solà i Sala al Temple Romà de Vic demà dimecres 5 de setembre a les 8 del vespre, acte al qual esteu tots convidats, i també amb la celebració de dues conferències sobre els fets històrics de la Guerra de Successió a Centelles i el Brull el divendres 7 de setembre, a les 19 i a les 20 hores respectivament.

Enguany, la Marxa dels Vigatans organitzada per Òmnium Cultural d’Osona i la Comissió 11 de setembre el dia 10 de setembre al vespre es presenta plena de novetats en ocasió del seu Xè aniversari.

Pel què fa als actes davant la Placa d’en Bac de Roda, s’ha pensat en una nova ubicació de l’escenari (orientat de cara a la Rbla. de l’Hospital) per tal de fer els actes més visibles.

Enguany, els Miquelets de Catalunya es veuran reforçats d’una banda amb el nou grup dels Miquelets d’Osona, Magraners o Granaders de la Diputació, i d’una altra amb el Regiment de cuirassers de Sant Miquel de Moià (Dragons), que sortiran des de Malla amb les columnes d’Osona Sud. Els Miquelets faran un recorregut pel centre de Vic previ a la concentració de columnes a la Bassa dels Hermanos, cap a les 8 del vespre, amb una descàrrega de salves inclosa a la Plaça Major de Vic.

Pels actes de la Catedral es comptarà amb una presentadora de luxe, l’actriu Txe Arana. La posada en escena recollirà canvis substancials de la mà del personatge homenatjat d’enguany, Lluís Solà i Sala, que en la seva faceta de dramaturg ha fet algunes aportacions noves. Així, el Decret de Nova Planta serà llegit per Felip V en persona. Pel què fa a la cultura popular, aquest any serà representada per l’Esbart Dansaire Castell de Tona, i es tornarà a comptar amb els Falcons de Malla i els Sagals d’Osona. La Coral l’Arpa de Taradell conjuntament amb l’Orfeó Vigatà seran els encarregats de cantar els himnes. Per posar el toc de llum i foc final, s’encendrà una espectacular estelada de foc vertical a la Plaça de la Catedral. Clourà la cerimònia de la X Marxa dels Vigatans un concert a càrrec de Miquel del Roig, també a la Plaça de la Catedral.

Trobareu informació detallada sobre tots aquests esdeveniments i el programa d’actes detallat a www.marxadelsvigatans.cat.

Òmnium Cultural

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *