fera ferotge

ÒSCAR GUÀRDIA

18 de novembre de 2011
4 comentaris

20-N: Abstenció activa!

Des que tinc la majoria d’edat he votat a totes les eleccions que s’han convocat. Si no m’erro, em sembla que no me n’he saltat cap, ni municipals, autonòmiques, espanyoles (congrés i senat), europees, referèndum per la constitució europea, referèndum per l’estatut, mai, cap.

Però diumenge no ho faré. No. Ho tinc clar. I no ho faré bàsicament per una raó: per coherència nacional. Tinc clar -des de fa anys- que l’única sortida viable per Catalunya és la independència, i per tant, el que penso fer des d’ara i fins aconseguir la independència total del país (no només la del Principat) és lluitar per aquesta causa, i això, no s’aconseguirà votant al parlament espanyol. [n’hi ha més]

Reconec que més d’una vegada he votat formacions que branden amb força la bandera independentista, convencent-nos (o si més no intentant-ho), que votant-los, aconseguirem la independència de Catalunya. M’han enganyat una vegada, però dues no.

De què serveix anar a Madrid? Bé, segons ells per a moltes coses, per mi, per a ben poc. Imaginem-nos, que en el millor dels casos, el 100% del vots emesos a Catalunya fossin independentistes, serviria per res? Jo crec que no.

No aniré a votar però tampoc em quedaré a casa. Practicaré una abstenció activa. No votaré a Parlaments estrangers que ens han imposat la seva supremacia i han relegat a l’òrgan de representació màxima del poble català a una mera figura regionalista de segona categoria. Seguirem, però, creient fermament en la democràcia i treballant perquè algun dia, el nostre Parlament, obtingui la majoria necessària per decidir que vol caminar sol.

Per tant, a tots els independentistes els hi dic que treballin a casa seva, començant pels seus ajuntaments, per fer créixer el sentiment independentista arreu del país, i als sobiranistes, que nos ens embauquin més.

És demostrat que a Espanya no la canviarem, i sentir-nos còmodes dins d’aquest Estat és impossible. Ens van enganyar amb la “transició”, amb la constitució, amb l’Espanya de les autonomies, amb l’estatut, i ara ens volen seguir entretenint amb el futurible pacte fiscal. Què més us cal, senyors botiflers, per adonar-vos que som uns cornuts i que encara anem a donar les gràcies?

No aniré votar acceptant que votar és un dret i no una obligació, i acceptaré també les crítiques dels més grans que ens recorden que ells, durant molt de temps, se’ls hi va negar el dret a vot. Doncs jo, per obligació, no votaré a un Parlament (i a un Senat -algú sap què s’hi fa al Senat?-) què no és el meu i que menysté al propi.

Vull un estat, i no penso legitimar l’estat espanyol amb el meu vot. Votaré a les meves institucions, les que em representen, perquè aquestes es puguin desprendre’s d’Espanya i França definitivament.


Dibiux: Maria Oliva.

  1. Escuses per no votar sempre n’hi haurà

    abstenció activa?

    n’hi ha més de 360 dies a l’any

    que el voldran fer fora amb l’abstenció activa

    ara el que hauria de tocar 

    és manifestar les posicions independentistes

    tanmateix a través del vot

    i sufragi universal

    a tots els àmbits que pugam.

    no és incompatible votar independència

    i entrenar el vot independentista

    amb l’independència

    Al contrari buscar sempre

    qualsevol escusa per abstenir-se

    els dies que no ens hauriem d’abstenir 

    pot ser sí, que siga més incompatible amb l’independència.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!