Una de les coses de les que estic més satisfet del meu pas pel govern de la ciutat és la incorporació de Badalona al festival d’arquitectura 48h Open House Bcn, que el cap de setmana torna amb important presència a la ciutat i amb justa reivindicació de la dona arquitecta.
A la ciutat –que per cert estrena perfil a TW amb @4Ohbdn— són 13 edificis visitables, més de la meitat noves incorporacions, i 4 itineraris.
👇🏻 Aquí una breu selecció amb el més interessant de l’#OHB19 a la ciutat i l’enllaç per ampliar l’informació.
1️⃣ Conjunt potent d’#arquitectura en clau social entre la Pau i Lloreda. Una promoció pública d’habitatge, obra de BCQ i la seu de la Fundació Germina, de b720 Arquitectes, construït 7 anys després. Exemple d’una intervenció en clau social que combina servei i aposta per dignificar, també arquitectònicament, un sector de la ciutat amb pocs elements arquitectònics de referència.
2️⃣ Al cor de #Badalona, exemple d’habitatge unifamiliar concebut amb criteris d’estalvi energètic i construït 100% en fusta. És obra de RGA Arquitectes.
3️⃣ Aquest any, el lema general del 48h Open House són les Dones arquitectes, a Badalona ens centrarem en la Pepita Teixidó (autora de l’edifici del Viver i de l’Escola Planas i Casals). Aquí podeu recuperar l’entrevista q li va fer Badalona Matí.
4️⃣ Recomanables els itineraris dirigits per Olga Terrasó (Presidenta del Jurat del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 18), que explicarà la seva intervenció al front marítim i Isabel Benassar a diferents espais de la ciutat.
I per cert, dos de deu edificis recomanats per Eugènia Sendra i Maria Sisternas són de Badalona: l’Anís del Mono i Sant Jeroni de la Murtra. En aquest enllaç podeu repescar el reportatge de Time Out.
“El 48h Open House reivindica moltes vegades l’arquitectura q donem per descomptada, amb la qual gairebé no ens fixem. Quan funciona millor és quan posa llum en el nostre patrimoni més invisible i desconegut.” (Del meu blog, 2016).
Disfruteu!